Fatum-Nyíregyháza

2021.02.09. 09:59

A végén is ezen a helyen legyenek!

A Fatum az élen zárta az alapszakaszt, csütörtökön Balatonfüreden kupázik.

ML

Neira Ortiz Ruiz (szemben) tizenegy pontig jutott

Fotó: Fotó: Dodó Ferenc

Érvényesült a papírforma, a Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabdázói vasárnap szettvesztés nélkül győztek, így az élen zárták az alapszakaszt. A Continental Arénában a sereghajtó diósgyőriek vizitáltak, akik a második szett elején ugyan rövid ideig vezettek, de aztán beállt a rend, és biztos hazai győzelem született.

– Először is újfent szeretnék gratulálni a csapatnak az alapszakasz első helyéért, amit a súlyának megfelelően kezelünk – indította a hétfő délelőtti beszélgetést Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Nagyon örülünk ennek, hiszen ez egy visszacsatolás számunkra, hogy jó úton járunk. Jó az a munka, amit végzünk, ám ez még vajmi kevés ahhoz, hogy a hőn áhított bajnoki trófeát megszerezzük.

– Igazából olyat nem tudok mondani, hogy mi az, ami nem tetszett, mert elégedett vagyok a játékosokkal, még ha csak ezt a vasárnapi meccset nézem, akkor is – folytatta a Fatum szakvezetője. – Egy komoly időszakot zártunk, a lányok tartósan hoztak stabil formát, nem csak egy-egy mérkőzésen játszottunk jól. Ennek eredménye, hogy egyetlen vereséggel állunk a bajnokság élén, és a záráskor is itt szeretnénk lenni. Ehhez még rengeteget kell dolgoznunk.

Rizikós nyitásnál belefér

– Ami a vasárnap esti találkozót illeti, játékelemekben nagyon szép dolgokat mutattak be a lányok. Ami nagyon fontos: a meccs egésze alatt végig kell koncentrálni! Talán ennek hiánya miatt rontottunk el szervákat. Amikor rizikózni kell a nyitásoknál, akkor belefér a hiba, ám ilyen könnyed szervákat nem szabad elrontani, azok nem mi vagyunk – így Németh Szabolcs.

Az alapszakaszban az első három helyen végzettek választhatnak a rájátszás első körére ellenfelet a 6., 7. és 8. közül. Ennek a hivatalos eseménye kedden este lesz. Információnk szerint a Fatum a Diósgyőrt választotta, hiszen a miskolci van a legközelebb az ellenfelek csarnokai közül. A héten még vár egy megmérettetés a mieinkre, mégpedig csütörtökön Balatonfüreden kupameccs.

 

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában