atlétika

2021.02.23. 09:37

Az a nagy lökés hiányzott

Péterben több volt, Petra első versenyén harmadik, Máté kihagyta az öt kilométert.

ML

Nyisztor Petra

Fotó: sportcentrum

Remek versenyeket, izgalmas pillanatokat, egyéni rekordokat és Eb-szinteket hozott az atléták fedett pályás országos bajnoksága, amelyet szombaton és vasárnap rendeztek a fővárosi BOK-csarnokban. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői két ezüsttel és egy bronzzal tértek haza.

Nyisztor Petra | Fotó: sportcentrum

A férfi magasugrásban Bakosi Péter négy sikeres kísérlet után a 222 centit már nem tudta teljesíteni, így az idei legjobbját beállítva a második lett. A győztes Jankovics Dániel egyéni csúccsal diadalmaskodott. Hármasugrásban Pál Robin a negyedik lett, ám mindössze tizenöt centivel maradt el a második helytől. Nyisztor Petra szintén az idei első versenyén a harmadik helyre ugrotta magát.

– Végül a hármasugróink is elindultak, az ő eredményük egyértelműen pozitív – kezdte tanítványai szereplésének értékelését Bakosi Béla, a sportcentrumos ugróatléták vezetőedzője.

– Petra most versenyzett ebben az évbenelőször, és a fedett pályás legjobbja közelébe ugrott. Robi három hetet tudott igazán edzeni, mert sérült volt, a fogával adódott probléma. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a dobogón zárjon.

– Peti nagyon jó formában volt, sajnos a 222-n nem volt szerencséje, mert alig ért a léchez, az leesett. Ő is többet várt magától, az előzmények alapján bíztunk egy kiugró eredményben.

Jöhet a szabadtéri szezon

– Az eddigi fedett pályás szezonjai közül messze a legjobb a mostani, emiatt evés közben jött meg az étvágy. Sokkal jobb fizikai állapotban van, mint ami a 219-hez kell. Remélem, nem töri le nagyon a hétvége, hiszen lesz még verseny, aztán pedig kezdődik a szabadtéri szezon. Erre remélhetőleg jó időben, már a szabadban is tudunk készülni. Az már nagy segítséget jelent majd számunkra – így Bakosi Béla.

A férfi súlylökőknél végül az ikarusos Kovács László nyert, Tóth Balázs kétszer is teljesítette a 17,22 métert, amivel a második helyen végzett. Tavaly Balázs fedett pályán és szabadtéren is bajnok lett, remélhetőleg nyáron visszavág majd Kovácsnak.

– Férfi súlylökésben négyen vannak egykorúak, azonos teljesítményre képesek. Most Kovácsnak jött ki a legjobban a lépés. Balázs jó formában volt, talán kissé jobban izgult, és most nem jött egy nagy dobás, mint korábban többször. Majd a szabadtérin visszaadja a kölcsönt. Szerencsére egyre jobb az idő, így szabadban készülhetünk elsősorban az U23-as Európa-bajnokságra, amelynek szintjéhez nem sok hiányzik – vélekedett Kerekes László, a dobók vezetőedzője.

Kerekes Dóra Szombathelyen a Dobó SE hagyományos sorozatának második körében indult és biztosan végzett az élen (50,64). Dóri felkészülése az elmúlt időszakban nem volt zavartalan, így ez a győzelem mindenképpen jól jött. A kétszeres olimpikon Helebrandt Máté a terveknek megfelelően kihagyta a fedett pályán az öt kilométert. Készül a márciusi nagy próbatételre, a gyügyei 50 kilométeres bajnokságra.

ML


Atlétika

A fedett pályás bajnokok és a sportcentrumosok eredményei

Férfi magasugrás: 1. Jankovics Dániel (MTK) 2,24, 2. Bakosi Péter 2,19

Férfi hármasugrás: 1. Galambos Tibor (FTC) 15,13, 4. Pál Robin 14,84

Férfi súlylökés: 1. Kovács László (Ikarus) 17.68, 2. Tóth Balázs 17,22

Női hármasugrás: 1. Áts Viktória (TSC) 12,77, 3. Nyisztor Petra 12,24

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában