megyei I.

2021.02.12. 09:24

Az időjárás nem lehet akadály

Hétvégén a megyei első osztályú bajnokság összes mérkőzését műfüves pályán rendezik.

BB

A fehér felsős Újfehértó és a fekete nadrágos Nagyecsed is a nyíregyházi Városi Stadion műfüvesén mérkőzik meg ellenfelével

Fotó: Pusztai Sándor

Csütörtök reggelre nagyot fordult az időjárás kereke, hóeséssel és zord hideggel megérkezett a tél, amit már csak kevesek vártak. Úgy tűnik, ez nem változtat a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság hétvégi programján, hiszen az összes mérkőzést műfüves pályán rendezik meg.

Annyi kavarodást azonban okozott a dolog, hogy így nem minden pályaválasztó csapat tudja hazai környezetben fogadni aktuális ellenfelét, a nyolc párosításból csak a Tarpa, a Fehérgyarmat és a Gyulaháza élvezheti a hazai pálya előnyeit. A Mátészalka nyírbátori albérletben fogadja a Vásárosnaményt, a Baktalórántházának a gyulaházi műfüves lesz a hazai pálya a Nyírgyulaj ellen, a Balkány az örökösföldi pályán látja vendégül a Mándokot, szintén Nyíregyházán, a Városi Stadionban rendezik az Újfehértó–Csenger összecsapást, valamint a Kemecse–Nagyecsed találkozót.

Ez utóbbi néz ki a legegyértelműbbnek, hiszen az Ecsed a bajnokságban egyedüliként pontot csent a menetelő Tarpától, míg a vendégek az erősítések ellenére ott folytatják, ahol ősszel abbahagyták. Igaz, Hokk Béla csapatának nem volt egyszerű a feladata, mert a Tarpa és a Vásárosnamény ellen kellett volna villantania.

Gólvágók egymás ellen

A baktalórántháziaknak sem lesz egyszerű dolguk, hiszen a dobogóra hajtó Nyírgyulaj ellen kellene pontot, pontokat szerezniük, hogy kicsit nyugodtabban nézegethessenek hátrafelé. A Fehérgyarmatnak is iparkodnia kell, de embert próbáló feladatnak tűnik az idén két győzelemmel induló Ibrány megszorítása. Az előző forduló gólrekorderei zárják a programot, a hatot vágó Újfehértó és az ötször eredményes Csenger mutathatja meg, hogy mire képesek egymás ellen.

BB


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 15. forduló (kezdés: 13, ifi: 11), szakvezetői várakozások

Szombat

Tarpa (1.)–Nyírmeggyes (11.)

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Most már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk. Az előző fordulóban bebizonyosodott, hogy egy pillanatra sem szabad kiengednünk, ezért erre a meccsre is nagyon koncentráltan készülünk.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Gratulálunk ellenfelünk kupameneteléséhez! Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük a Tarpa dolgát.

Baktalórántháza (13.)–Nyírgyulaj (3.)

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Egy erős ellenféllel szemben arra törekszünk, hogy ne vesztesen hagyjuk el a zöld műfüvet.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Sok párharccal tarkított, brusztolós mérkőzésre számítok, amiből remélem, mi kerülünk ki győztesen.

Mátészalka (7.)–Vásárosnamény (2.)

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Az első két bajnokink nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Persze a fociban sűrűn előfordul ilyen. Szeretnénk javítani, tudjuk azonban, hogy egy nagyon jó ellenféllel kell megküzdenünk a pontokért, a legjobb teljesítményünkre lesz szükségünk. Továbbra is

bízok a srácokban, bizakodva várom a mérkőzést.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Jól kezdtük az idei évet, a körülményekhez képest ez különösen nagy sikert jelent nekünk. A folytatáshoz a csapat jó hozzáállását, akaratát meg kell tartani, a játékunkon viszont javítani kell, ami nem lesz egyszerű, mert ez az időjárás függvénye is.

Vasárnap

Nagyhalász (12.)–Gyulaháza (14.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Óriási tétje van ennek a meccs­nek. Egyrészt győzelem esetén el tudnánk lépni a kieső zónától, másrészt önbizalmat adhat a következő nehéz mérkőzéseinkhez. Ha a múlt heti akarat mellett kevesebb hibával játszunk, mi örülhetünk majd a mérkőzés végén.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Felcseréltük a pályaválasztói jogot, így szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Balkány (10.)–Mándok (9.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Múlt héten a gyulaházi meccs után nemcsak azért voltam elkeseredve, mert elég sok helyzetet kihagytunk, hanem azért is, mert nagyot csalódtam a játékvezetőben. Hiszen ha befújt egy büntetőt a második félidő elején a hazaiaknak, noha sokan látták, hogy a vonalon kívül volt a szabálytalanság, akkor be kell fújni a 92. percben is a vendégek javára: azt is mindenki látta, hogy szabálytalanság történt a tizenhatoson belül. A szabolcsi játékvezetőket nagyon jónak tartom, de fel kell vállalniuk a felelősséget, és ne mérlegeljenek. Nehéz meccs vár ránk, de bízok a srácokban.

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Az elmúlt fordulóban győztünk ugyan, de a játékkal nem voltam elégedett. Ezen a hétvégén elégedett leszek, bármilyen is lesz a játék, ha nyerünk. Ez egy igazi háromesélyes találkozó lesz.

Fehérgyarmat (15.)–Ibrány (5.)

Balogh Péter, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – Hétvégén az osztály egyik legjobb csapatát fogadjuk. Bízom benne, hogy játékosaim ennek tudatában, megfelelő hozzáállással lépnek majd pályára. Fontos meccs lesz, hiszen az előző két forduló rámutatott arra, hogy ez „ide” kevés lesz.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét egy olyan csapathoz látogatunk, amelynek minden pontra nagy szüksége van, ezért nem fogja könnyen adni a bőrét. Nekünk viszont ugyanarra a hozzáállásra és akaratra lesz szükségünk, mint az idei meccseinken, akkor jó szájízzel térhetünk haza a hosszú útról.

Kemecse (16.)–Nagyecsed (4.)

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Ha a betegek és sérültek meggyógyulnak, akkor győzelmi esélyeink lehetnek.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Nem nézünk könnyű meccs elé, igaz, egyik sem az. Úgy gondolom, mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a győzelemre, a feladat adott, bízom a fiúkban és a három pont megszerzésében.

Újfehértó (6.)–Csenger (8.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az előző hétvége mindkét csapat számára jól sikerült. Az első fordulóban láttam a Csenger meccsét, ahol igaz, vereséget szenvedett, de ettől függetlenül tudatos, gyors támadófocit játszó csapat, amely bárki ellen képes pontokat szerezni. Éppen ezért úgy gondolom, lendületes, izgalmas, helyzetekben gazdag meccsre van kilátás. Remélhetőleg mi ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, és most is nagyon motiváltak és sikerre éhesek lesznek a srácok.

Barcsay István, a Csenger edzője: – A találkozó esélyese az Újfehértó, ami nagyon jól kezdte az évet, és jó formában is van. Természetesen azért megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában