sportlövészet

2021.02.10. 09:35

Bence aranyborítású légpisztolya

Az ifjú nyíregyházi sportlövők az országos bajnokságon is jól céloztak.

ML

Az utánpótláskorúaknál a negyedik helyen zártak a nyíregyházi fiatalok

Fotó: nyple.hu

Jól kezdték az esztendőt a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület fiataljai. A közelmúltban a százhalombattai versenyen négy-négy aranyat és ezüstöt, valamint két bronzot lőttek.

Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték a légfegyveres országos bajnokságot, amelyen a nyíregyházi klub tizennyolc versenyzője indult. Katona András és Veres Andrea tanítványai közül mindössze hárman juniorkorúak és néhányan még a serdülőktől is fiatalabbak. Ennek tükrében még inkább megsüvegelendő a teljesítményük.

Szabolcsi Bence is remekelt

A bajnoki dobogó legfelső fokára állhatott Gavola Bence. A másodikra Nizsalóczki Somával és Kiss Gergely Lászlóval mint a légpisztolyos csapat tagja. Sőt, csapataranyból is jutott, hiszen az ifi légpisztolyosoknál Gavola Bence és Kiss Gergely László mellett Szabolcsi Bence alkotta az aranytriót. Bence 96 körös eredménye nagyszerű teljesítmény. Igen közel állt a bronzéremhez a mix csapat, hiszen Lénárt Eszter és Nizsalóczki Soma negyedikként vehetett részt a bronzmeccsen, ahol a rivális debreceniek szoros küzdelemben, 16–14-re nyertek. Sajnos. A junior pisztolyos lányok csapata (Lénárt Eszter, Vajsz Emese, Benicsák Dorina) végül fegyverhiba miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Az utánpótláskorúaknál a negyedik helyen zártak a nyíregyházi fiatalok | Fotó: nyple.hu

– Nagyon örülök annak, hogy ismét jól szerepeltünk – kezdte érdeklődésünkre Veres Andrea, a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület elnöke és edzője. – Megkaptuk az egyesületi rangsort, a bajnokságon ötven klub versenyzői indultak. Az utánpótláskorúaknál a negyedik helyen végeztünk, mindössze olyan nagy klubok, mint a KSI, a BHSE és az UTE végeztek előttünk. Az összesített versenyben pedig a szintén értékes hetedik helyen zártunk.

Hamarosan tűzfegyverekkel

Veres Andrea azt is elmondta, hogy a hét végén a Budapest-bajnokságon indulnak, több légfegyveres verseny egyelőre nem szerepel a programjukban. Aztán jöhet a felkészülés a tűzfegyveres bajnokságokra. Ebben fedett pályás verseny is van, ám ezen gyakorlás híján nem indulnak a nyíregyháziak.

ML


Sportlövészet

Légfegyveres országos bajnokság

Juniorok. Légpisztoly. Fiúk. 60 lövés: 1. Gavola Bence, 7. Nizsalóczki Soma.

Fiúcsapat: 2. NYPLE A (Nizsalóczki Soma, Gavola Bence és Kiss Gergely László), 10. NYPLE B csapat (Tugya Zsombor, Torkos Zsolt, Kövér Ferenc)

Légpuska: Leányok. Csapat: 6. NYPLE (Harsányi Zsófia, Durucz Noémi, Torkos Anetta)

Ifjúságiak. Légpisztoly. Fiúk. Csapat: 1. NYPLE A (Szabolcsi Vencel, Gavola Bence, Kiss Gergely), 10. NYPLE B (Tugya Zsombor, Torkos Zsolt, Hadzsi Szabolcs). Leányok. Csapat: 6. NYPLE (Lénárt Eszter, Vajsz Emese, Benicsák Dorina)

Légpuska. Fiúk. Csapat: 14. NYPLE (Halkó Henrik, Petrovics Artúr, Turóczi Zoltán). Leányok. Csapat: 6. NYPLE (Harsányi Zsófia, Durucz Noémi, Katona Barbara).

Mix csapat: 4. NYPLE (Lánárt Eszter, Nizsalóczki Soma)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában