NB I.

2021.02.02. 09:38

Bravúros pontszerzés után hétközi mérkőzést játszik a Kisvárda Master Good

Kedden a harmadik helyet őrzik.

MK

A várdaiak jól megszervezték a védekezést

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Soha nem láthattunk olyat a Kisvárdától, amit szombaton produkált a csapat. A szabolcsi együttes előbb a története első gólját szerezte meg a Groupama Arénában, majd az első bajnoki pontját is begyűjtötte a Ferencváros ellen. A Fraditól pontot csenni mindig nagy eredmény, pláne abban a szezonban, amikor a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepeltek.

Mindenki tudta a feladatát

Hozzá kell tenni, ez korántsem egy érdemtelen pontszerzés volt: a Várda jól védekezett, de a támadást sem adta fel. A sikerben kulcsfontosságú volt Dombó Dávid kivédett tizenegyese, valamint Jelena Richárd szép fejes gólja.

– A mérkőzés előtt megbeszéltük a játékosokkal, hogy törekedjünk minél tovább olyan eredményre, ami nekünk jó – értékelte az 1–1-re végződött találkozót Supka Attila vezetőedző.

– Gondolok itt az ikszre, utána terveztük a hármas cserét (egyszerre állt be Szimovics, Viana és Sassá – a szerk.). Voltak jó periódusaink, amikor ki tudtunk jönni, hosszabb ideig birtokoltuk a labdát. A huszonnyolcadik perctől a negyvenedikig a kapuja előtt tartottuk a Fradit. Jól megoldottuk a védekezést, jól zártuk a területeket, mindenki tudta a feladatát, ezáltal nehezen kerültek a kapunk elé. A kvalitások mások a Ferencvárosnál, természetes, hogy a második félidőben volt olyan időszak, amikor beszorítottak minket. Sajnos a cserét nem tudtuk időben véghez vinni, elment öt perc, mire beállt a három friss ember, abban az időszakban kaptuk a gólt.

Nincs megállás, kedden újabb mérkőzés következik. Gondolhatná az ember, hogy a Fehérvár és a Ferencváros elleni eredmények után az MTK legyőzése csak nem okoz már gondot, de hozzá kell tenni, hogy a fővárosi alakulat is remek szezont fut. Igaz, Michael Boris csapata nem kezdte jól az évet, hiszen a Budafokkal ikszelt (2–2), hétvégén pedig 1–0-ra kikapott a Puskás Akadémiától.

Ősszel ikszeltek

– Az NB I.-es bajnokságban egyik mérkőzésre sem lehet azt mondani, hogy sima – reagált Supka Attila.

– Mutatja a mi példánk is, hogy megvertük a Fehérvárt, a Ferencvárossal ikszeltünk, összességében is kiszámíthatatlan eredmények születnek. Nagyon kell koncentrálnunk, hogy ezt a hazai mérkőzést eredményesen zárjuk. Ha ez sikerül, újabb lépést teszünk a kitűzött célunk felé.

A két csapat októberi találkozóján Gera Dániel egy hibásan megadott tizenegyessel szerzett vezetést, később Kovácsréti Márk nagy góllal mentett pontot (1–1).

Ne felejtsük el, a Kisvárda kedden a harmadik helyet is őrzi a csupán két ponttal lemaradó MTK ellen.

MK


Labdarúgás: NB I.

19. forduló, kedd.

Kisvárda Master Good–MTK, Várkerti Stadion, 17.30.

Kisvárda: Dombó – Melnik, Csirkovics, Prenga, Hej – Lucas, Szimovics – Navrátil, Bumba, Camaj – Viana.

További mérkőzések

Mol Fehérvár–Mezőkövesd 20

Szerda

Puskás Akadémia–DVTK 16

Honvéd–Paks 17.30

Budafok–ZTE 20

Újpest–Ferencváros 20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában