NB I

2021.02.06. 16:52

Egymás után másodszor kapott ki a Kisvárda

A szabolcsi együttes a Fehérvár és a Ferencváros elleni bravúr után az MTK-tól és a DVTK-tól is vereséget szenvedett.

MK

Miskolc 20210206 Diósgyőri VTK Kisvárda Master Good labdarúgás NB1 mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

A DVTK szombaton ünnepelte megalakulása 111. évfordulóját. Soha nem volt még olyan, hogy a klub a születésnapján bajnoki mérkőzést játsszon, ez megadatott idén a Kisvárda ellen. Azt nem mernénk állítani, hogy a néhány hete Miskolcra érkezett külföldi labdarúgókat meghatotta a jeles ünnep, az viszont elég motivációt jelenthetett a számukra, hogy csapatuk az utolsó helyről várta a 20. fordulót.

Az első félidőben egyértelműen úgy tűnt, a hét elején még harmadik helyen álló szabolcsiak és a sereghajtó csatájában utóbbi akarja jobban a győzelmet. Az első perctől a hazaiaknál volt többet a labda, akik igen hamar előnybe is kerültek. Hogy Hej Viktor valóban eltalálta-e Alen Grgic lábát, azon kár lamentálni, a lényeg, hogy Andó-Szabó Sándor tizenegyest ítélt a Diósgyőrnek. Dombó Dávidtól nem lehetett elvárni, hogy az előző két forduló bravúrvédése után újabb büntetőt hárítson, ezúttal ő is tehetetlen volt.

A kapott gól után voltak olyan időszakok, amikor inkább a hazaiak térfelén járt a labda, egy-egy beadásból vagy szabadrúgásból akár veszélyes helyzet is alakulhatott volna ki, de valós gólszerzési lehetősége nem volt a Kisvárdának. Ha már szabadrúgás: Hegedűs János három perc leforgása alatt két óriási, 25 méteres lövéssel kínálta meg Dombót. Az elsőt védte a kapus, a másodikhoz hozzáérni sem tudott.

A DVTK sem játszott igazán jól, de a félidő végére szerzett kétgólos előnyt nem kellett megmagyarázni.

Supka Attila a várakozásoknak megfelelően változtatott a csapatán, a szünetben és később is álltak be friss, támadószellemű labdarúgók. Közülük Jelena Richárdot mindenképp meg kell említeni, hiszen a csatár késztette először védésre Marko Malenicát – a 70. percben jártunk ekkor… A mérkőzés ezen szakaszában benne volt a szépítő gól, hiszen egy tetszetős támadás végén Claudiu Bumba közeli lövését is védte a horvát kapus, a kipattanót pedig Jelena lőtte fölé 6 méterről, igen jó helyzetből.

Sajnos ezek után már egyre nyilvánvalóbb volt, hogy a Kisvárda az MTK elleni meccs után a diósgyőrin is pont nélkül marad. Supka Attila irányítása alatt ez volt az első alkalom, hogy a Várda egymást követő két mérkőzésen vereséget szenvedett. Ez azért különösen fájó, mert most már egyre inkább hátrafelé kell tekintgetni.


Labdarúgás: NB I., 20. forduló

Diósgyőr–Kisvárda Master Good 2–0 (2–0)

DVTK Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Andó-Szabó (Tóth II., Szert).

Diósgyőr: Antal – Hegedűs, Milovic, Soldo – Sesztakov (Iszlai, 83.), Márkvárt, Max, Marin – Grgic, Vanacek (Ivanovszki, 78.), Suljic. Vezetőedző: Zoran Zekic.

Kisvárda: Dombó – Melnik, Csirkovics, Prenga, Hej – Lucas, Szimovics (Karabeljov, 83.) – Sassá (Navrátil, a szünetben), Ötvös (Kovácsréti, a szünetben), Bumba (Zlicsics, 83.) – Viana (Jelena, 67.). Vezetőedző: Supka Attila.

Gól: Vanacek (10. – 11-esből), Hegedűs (40.).

Percek, események

10. perc: a saját 16-osán belül felszabadítani igyekvő Hej elől elpöckölte a labdát Grgic, a védő így a diósgyőri lábát találta el. A tizenegyest, Vanacek a kapu bal oldalába lőtte, 1–0.

40. perc: Hegedűs 25 méterről, kissé jobbról a kapu bal felső sarkába tekert, 2–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában