Hübner Nyíregyháza BS

2021.02.09. 10:15

Ezért meg kell küzdeniük a Cápáknak

Az egyik legnehezebb idegenbeli meccsére készül a Blue Sharks.

MK

Ubilláék rangadót játszanak kedden

Fotó: Pusztai Sándor/KM-archív

Ez az az eset, amikor nem szabad nézni a tabellát. A Hübner Nyíregyháza BS keddi ellenfele, a MAFC jelenleg a hetedik helyen áll, de borítékolni lehet, hogy az alapszakasz végén jóval magasabb pozícióban végez majd. A fővárosiak talán még nem játszottak egy meccset sem teljes kerettel, sérülések és a koronavírus miatt számos vereséget szenvedtek el a szezon első felében. Január óta viszont kilenc meccsükből hetet, az utóbbi öt bajnokijuk mindegyikét megnyerték.

A „műegyetemisták” kerete nagyrészt saját nevelésű kosárlabdázóra épül, öt játékosuk tíz pont felett átlagol, és a fiatalok is hozzáteszik a magukét.

Kétméteres irányító

– A MAFC egyre jobban kiegészül, a sérült és a vírusos játékosok is visszatértek – mutatta be az ellenfelet Siska János, a Cápák vezetőedzője.

– Bordács Soma épp ellenünk játszhat újra, ő erős játékos alsó poszton. Csapai Péter kintről is jól dobó magasember, Polgárdy Ádám is ügyes játékos, Tóth Péter pedig egy kétméteres irányító, aki kintről-bentről is ponterős, jól szervezi a játékot és nagy rutint szerzett az élvonalban. Az egyéni teljesítményekre koncentrálnak, igyekeznek mindenkiből kihozni a legjobbat. Komplett csapat, mindenki tudja a feladatát, ha engedjük őket játszani, akkor képesek nagyon jó teljesítményre. Szereztek már meglepetésgyőzelmet, többször is egylabdás meccset nyertek. Otthon agresszív játékot játszanak, nekik van talán a legerősebb hazai pályájuk, az egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzésünk lesz. Tavaly nem játszottunk ott, mert addigra vége lett a bajnokságnak, nem is emlékszem, legutóbb mikor nyertünk náluk.

– Jó formában vagyunk, önbizalommal megyünk oda, és mint minden meccsen, ezúttal is nyerni szeretnénk. Ehhez végig koncentrálnunk kell, mert nem adják könnyen a győzelmet.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában