NB I

2021.02.27. 16:43

Ezt elfújta a szél

Újabb pofon, ezúttal a budafokiaktól, így vereséggel indultak hazafelé a kisvárdai focisták.

Budapest 20210227 Budafoki MTE Kisvárda Master God labdarúgás NB1 mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Az időjárás nem túl kegyes a budafoki és kisvárdai focicsapatok mérkőzésein. Az élvonal augusztusi nyitányán az újonc budafokiaknál szakadó eső, november végén a Várkerti Stadionban havazás nehezítette a játékosok dolgát. Szombaton verőfényes napsütésben ám időnként igen erős szélben léptek a gyepre a csapatok.

Nem sokkal a kezdés után már izgulhattak a piros-feketében pompázó hazaiak, hiszen a reálos fehér szerelésben játszó Caludiu Bomba közeli lövése a kapufáról pattant a játéktéren túlra. A paksi bajnoki és a szombathelyi kupameccs után hazafelé tartó várdaiak támadólag léptek fel és mezőnyfölénnyel jelezték, hogy pontosan szeretnének zárni Budafokon. Az jó előjelnek számított, hogy az a Káprály Mihály volt a játékvezető, aki szerdán Szombathelyen is fújta a sípot, ott pedig nyertek a mieink.

Elsősorban a bal oldalon veszélyeztettek a vendégek, akik kontrollálták ugyan a játékot, de az igazi átütőerő hiányzott az akcióikból. A hajrához közeledve mégis a hazaiak előtt adódott a legnagyobb lehetőség, hiszen Zsóri Dániel ugrott ki a jobbösszekötő helyén, ám Herdi Prenga az utolsó pillanatban szögletre tudott szerelni. A játékrész vége előtt Hej Viktor jobb oldali beadása csúszott le, de a labda elkerülte a hosszú sarkot. Az első félidő összességében azért felejthető játékot hozott, mindkét együttes elsősorban a védekezésre összpontosított, amit a támadójátékok megéreztek.

A szünetben egyik oldalon sem döntöttek váltásról, így a kezdők élvezhették továbbra is a bizalmat. Jó tíz perc elteltével azonban már cseréltek a hazaiak. A várdaiak rátettek egy lapáttal, zömében a hazai térfélen pattogott a labda, néhányszor a kapu előtt, ám csak nem akart megszületni a nagyon vágyott vendég találat. Ehhez Viana fejesével volt legközelebb a szabolcsi együttes. És jött a bosszúság, mert a szórványosnak is aligha nevezhető hazai kontrák egyikének végén Ihrig-Farkas Sebestyén beadása a hosszú sarokban kötött ki.

És még fel sem ocsúdtak a kisvárdaiak a hazaiak házi gólkirálya, Kovács Norbert növelte a budafokiak előnyét.

A várdai szakmai stáb hármas cserével próbálta meg felrázni a csapatot az utolsó negyedórára. Nem sikerült, mert bár továbbra is támadgattak a mieink, ennek nem volt eredménye. Sőt, a veszélyt a hazai kontrák jelentették.

A várdaiak játékából hiányzott a mindent elsöprő akarás. Így aztán a paksi vereséget újabb bajnoki fiaskó követte. Ráadásul ami bosszantó, hogy az újonc budafokiak a lehetséges kilenc pontból hetet szereztek meg a kisvárdaiak ellen.


Labdarúgás NB I., 23. forduló

Budafok-Kisvárda 2:0

Budafok, zárt kapus, v.: Káprály. Budafoki MTE: Bese – Huszti, Jagodics, Oláh, Zeke – Csonka, Micsinai – Ihrig-Farkas (Iharos, 91.), Kovács D., Szabó M. (Skribek, 57.)- Zsóri (Kulcsár K., 68.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni – Szimovics, Karabeljov (Zlicic, 76.) – Navrátil (Kovácsréti, 75.), Bumba, Sassá – Viana (Jelena, 75.). Vezetőedző: Supka Attila. Gól: Ihrig-Farkas (69.), Kovács D. (70.)

69. perc: Ihrig-Farkas Sebestyén jobbról ívelt kapu elé, a szél megnyomta a labdát, ami így a kapufát is érintve a jobb felső sarokba hullott, 1–0 70. perc. Kovács vezette a labdát a kapu felé, 17 méterről lőtt, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki, 2–0.

Mesterszemmel:

Csizmadia Csaba: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amelyen nagy győzelmet aratott a csapat. Az első félidőben küszködtünk a szervezett Kisvárda ellen, próbált nyomást gyakorolni ránk, a meccs elején volt is egy kapufája. Más nagyobb helyzetére viszont nem emlékszem. Nekünk kellett az a szerencsés gól, sokat számított, hogy a második félidőben minket támogatott a szél, tudtunk focizni, nem csak elrúgtuk a labdát. Miután megszereztük a második találatunkat, úgy éreztem, a Kisvárda feladta, és ezt meg fogjuk nyerni. Azt gondoltam, egygólos mérkőzés lesz, de nem vagyok szomorú amiatt, hogy kettővel nyertünk, és nem kaptunk gólt.

Supka Attila: – Hatvannyolc percig nem voltak problémáink, addig az történt a pályán, amit elterveztünk, azonkívül, hogy nem tudtunk gólt rúgni. Aztán derült égből villámcsapásként érkezett Ihrig-Farkas Sebestyén gólja. Ez megfogta a csapatot, majd gyorsan kaptunk még egyet, ami végleg megfogta a csapatot. Sajnos már hetek óta nem vagyunk olyan állapotban, hogy ezeket a mérkőzéseket meg tudjuk fordítani. Eddig is kevés gólt szereztünk, nekünk a masszív védelem volt az erősségünk az ősszel, de azzal, hogy öt új védő érkezett, teljesen szétestünk hátul. És akárhogy próbáljuk összerakni, nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában