futsal

2021.02.24. 10:20

Ismét jól állítottak a fővárosi klímán a gyulajiak

A hétfő esti győzelemnek szerdán lehet igazán értéket adni.

ML

Lovas Norbert

Fotó: archív

Egy félidő a mennyben, egy pedig a pokolban. Így is sűríthetnék azt a futsaldrámát, amelyet hétfőn késő este rendeztek a nyírbátori sportcsarnokban. Az élvonalbeli rájátszás alsóházi nyitányán az FTC-Fisher Klíma volt a Nyírgyulaj ellenfele, amelyet az alapszakasz zárókörében 8–4-re legyőztek a mieink.

Hétfőn este egy öngóllal a vendégek jutottak előnyhöz, sőt amikor szünetre mentek a csapatok, már kétgólos volt a hazaiak hátránya. A második félidőben fordult a kocka, feljavult a gyulajiak játéka, és előbb szépítettek, majd egalizáltak, nem sokkal később pedig már vezettek is. Ennek nem sokáig örülhettek, mert a Fradi is egyenlített, így iksszel fordultak az utolsó percre.

Abban aztán volt izgalom bőven, hiszen előbb Luigi tízméteresből talált a kapuba, majd jött Matheus, és mint a korábbi ferencvárosiak elleni meccsen, a gyulajiak saját térfeléről ívelt az üresen maradt vendégkapuba.

Összességében jó mérkőzés volt, két elkerülhető gólt kaptunk, a Fradi pedig visszaállt a saját térfelére, és nem tudtuk feltörni őket

– kezdte érdeklődésünkre a meccs értékelését Lovas Norbert, a Nyírgyulaj vezetőedzője.

Ismét a saját térfélről

– A második félidőben mi is rúgtunk egy szerencsés gólt, amivel sikerült átlendülnünk a holtponton, utána már megérdemelt volt a győzelmünk. Mondom ezt úgy is, hogy négy a hármat és öt a négyet váltottunk gólra, és lőttünk egyet kis büntetőből, ám rengeteg helyzetet kihagytunk.

– A Fradi még visszajött a meccsbe, de a hajrában sikerült újra fordítani. Utána a vendégek kockáztattak, ezt pedig kihasználtuk. Az eredménnyel természetesen teljes mértékben elégedett vagyok. Ami a játékot illeti, az első félidőben voltak problémák, a szünet utáni viszont jó volt.

Egy szusszanásnyi pihenő után szerdán jön a második fellépés, mégpedig Dunaújvárosban. Az újvárosiak hétfőn 6–3-ra kikaptak az Aramistól, így kemény meccs vár a mieinkre. Egyébként a legutóbbi bajnokin decemberben a vendég nyírségiek nyertek 2–1-re.

Nem lehet félvállról venni

– Nem lesz könnyű, hiszen hazai pályán néhány csapatot már meglepett a Dunaújváros. Amennyiben félvállról vesszük őket, mi is így járhatunk.

– Bízom benne, hogy nem így lesz, hiszen a hétfői győzelmünknek akkor lesz értéke, ha szerdán is pontot vagy még inkább pontokat szerzünk – vélekedett a szerdai fellépésről Lovas Norbert.

ML


Futsal: férfi NB I., rájátszás, alsóház

Nyírgyulaj–Ferencváros 5–3 (0–2)

Nyírgyulaj: Dobó – Matheus, Luigi, Vlasovics, Csoma. Csere: Opre (kapus), Szabó, Vass, Nagy, Fedor, Harmati, Domokos. Vezetőedző: Lovas Márton. Gól: Csoma (24.), Nagy (31.), Ferreira (36.), Luigi (40.), Matheus (40.), illetve Harmati (13. – öngól), Büki (14.), Hosszú (37.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában