tenisz

2021.02.08. 07:49

Marci nagy csatában lépett tovább

A második körben Stan Wawrinka vár Fucsovicsra, Babos is továbbjutott az első fordulóból.

Hungary's Marton Fucsovics eyes the ball as he returns it to Croatia's Borna Coric during their men's singles first round tennis match on day 1 at the ATP World Tour Masters 1000 - Paris Masters (Paris Bercy) - indoor tennis tournament at The AccorHotels Arena in Paris on November 2, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

Hétfőn hajnalban két magyar teniszező lépett pályára az Australian Openen. A női egyesben Babos Tímea (115.) másfél óra alatt nyert 7:6 (7–0) 6:4-re a belga Ysaline Bonaventure (123.) ellen. Emlékezetes napot kezdett Fucsovics Márton (55.), hiszen 29. születésnapján játszott az ausztrál Marc Polmans (125.) ellen. Az első szett a brékelésről szólt. Az első három játékban a fogadók örülhettek, szerencsére Marci kétszer is. Sajnos a játszma végén az ausztrálnak állt a zászló, ő többször már nem bukta el szervajátékait, Marci viszont kétszer is, így 40 perc után a hazainál volt az előny.

Feljavultak az adogatásai A második etapban összekapta magát Marci, feljavult adogatásainak köszönhetően 5:3 után harmadszor is brékelt, így 51 perc után egyenlített. A harmadik játszmában kivágta a rezet a magyar teniszező, 35 perc alatt kétszer vette el az ausztrál szervajátékát, a sajátjait hozva pedig szettelőnyhöz jutott.

Szurkolók a meccseken Aztán nem kis meglepetésre a dél-afrikai születésű Polmans nekidurálta magát, ebben bizonyára támogatást jelentett számára a szurkolás, hiszen korlátozott számban, de nézők is lehetnek a mérkőzéseken. A felek brékmentesen jutottak el a rövidítésig, amelyben a hazai teniszező jobban összpontosított, és az első négy pontot bekasszírozva egyenlített. Több mint háromórás játék után jöhetett a döntő etap. Erre feltámadt a szél, ráadásul helyi idő szerint délután négy óra után felhős lett az ég, a felkapcsolt reflektorok pedig zavarták Marcit. Ezt jelezte is, de igazából semmi sem történt. Polmans be is húzta ellenfele első adogatójátékát, szerencsére a magyar játékos a harmadik játékban visszabrékelt. Már 4:3-ra vezetett, amikor hosszú játék következett, ami alatt Polmansnak három bréklabdája volt, ám Fucsovics mindhármat hárította, és nyerte a játékot. Utána ismét elbukta az ausztrál a szerváit, majd Marci adogathatott, és a második meccs labdáját értékesítve nyerte a 4 óra 15 perces mérkőzést.

– Számítottam rá, hogy nagyon nehéz lesz. Ellenfelem hazai pályán bizonyítani akart, remekül teljesített, motiváltan, profin állt oda a másik térfélre, meg kellett vele küzdenem. Vannak ilyen mérkőzések, amelyeken nincs más út, valahogy le kell gyűrni a riválisod, rutinból, erőből, bárhogyan. Nem lehet mindig tökéletes tenisszel nyerni. A meccs közben egyébként eszembe jutott, hogy születésnapom van, ami pozitív gondolatokat adott, ezekre is szükségem volt, örülök, hogy továbbjutással ünnepeltem – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a mérkőzést követően Fucsovics Márton.

Nehéz lesz a folytatás Ami a második kört illeti, Marcinak a svájci Stan Wawrinka (18.) lesz az ellenfele, aki a portugál Pedro Sousát (108.) győzte le három szettben. Babos Tímeára az az orosz Anastasia Popova (101.) vár, aki a 24. kiemelt amerikai Alison Riske (26.) ellen nyert két szettben. Balázs Attila (94.) a főtábla első fordulójában kedden hajnalban a spanyol Roberto Carballes Baena (98.) ellen mutatkozott be.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában