Kézilabda

2021.02.20. 19:15

Megszerezte idénybeli első pontját a Nyíregyháza

A végén kiénekelték a sajtot a szájukból.

Már a csapatok bemutatását követő csatakiáltásból lehetett érezni szombaton a Continental Arénában, hogy a nyíregyháziak eltökéltek és nagyon akarják a győzelmet a Vecsés ellen. A vendégek is így lehettek ezzel, mert a kezdéskor kemény hatos falat húztak a házigazdák elé, akik az első támadásuknál közel két percet töltöttek a vecsési védelem előtt. Takács szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, amelyre rögtön érkezett a Pest megyeiek válasza.

Innentől kezdve felváltva estek a találatok, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. A 10. percben a vendégeknél pályára lépett az az Újvári László, akivel novemberben szerződést bontottak a szabolcsiak, az átlövő gyors egymásutánban be is rámolt kettőt. Ezzel meg is állt a vendégek tudománya, közel tíz percig nem tudtak betalálni a kapuban, miközben Varga Lászlóék ötre hizlalták előnyüket. Ez nagyon nem tetszett a Vecsés mesterének, Jevgenyij Trefilovot megszégyenítő hangerővel korholta övéit, csak úgy zengett az üres Continental Aréna.

A Nyíregyháza még nagyobb fokozatba kapcsolt és szinte állva hagyta az egyre hitehagyottabban kézilabdázó vecsésieket. Erdős Zoltán indulásból többször is betalált, de a mérkőzésen jobbszélsőként bevetett játékos ideiglenes posztjáról is eredményes volt. Gadnai Attila jól olvasta a lövéseket, a félidőt pedig két Varga gól zárt, így megnyugtató, nyolc gólos előnnyel vonulhattak öltözőbe a hazaiak.

Térfélcserét követően hosszú lefolyású támadásokat vezetett a Nyíregyháza, sokszor a passzív jelzésig járt a labda kézről kézre, de a befejezések sokszor pontatlanok voltak. Egyre jobban zárkóztak a vendégek, Vasas szerencsétlen öngóljával már csak öt volt közte. Bozidar Bursac időkérése sem tudott segíteni az utolsó két percre kettőre olvadt az előny. Vasas góljával eldőlni látszott a mérkőzés, azonban Újvári ismét visszahozta a vendégek reményeit.

Az utolsó nyíregyházi támadásból ugyan betalált Takács Zalán, de a hatos vonalára lépett, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Tizenhárom másodperc volt hátra és a vendégek támadhattak a döntetlenért, Újvári ismét eredményes volt, így a vendégek elvitték az egyik pontot. Kár érte, mert nagyon közel volt a szezon első sikere.

Nyíregyházi KC-Vecsés 31-31 (19-11)

Nyíregyháza, zárt kapuk mögött, v.: Fibec, Herbák.

Nyíregyháza: Gadnai – Erdős 6, Takács 5, Fábián 5, Munkácsi 1, Varga 10/2, Vasas 4. Csere: Nagy (kapus), Baráth, Csikós, Lengyel. Edző: Bozidar Bursac.

Kiállítások: 16, illetve 8 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 5/4.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában