Nyíregyháza Spartacus

2021.02.21. 10:00

Nem felejtette el a vereséget

A Nyíregyháza Spartacus visszavághat az augusztusi mérkőzésért.

MK

Gresó Mátyás gólt szerzett a múlt héten | Fotó: KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor

Ha csak az eredményeket nézzük, vasárnap két hasonló csapat találkozik egymással Nyíregyházán. A Spartacus és a Győr egyaránt 9 győzelmet, 6 döntetlent és 9 vereséget számlál, az ETO a szerzett gólokkal és így a gólkülönbségével jár előrébb (36–28 a Szpari 21–21-es gólkülönbségével szemben).

A piros-kékek egyébként holtversenyben a harmadik legkevesebb találatot jegyzik a bajnokságban, de bizakodásra adhat okot, hogy múlt vasárnap hosszú idő után először kétszer is betaláltak az ellenfelük kapujába.

Az akarat dönthet

A két együttes augusztus 26-án találkozott egymással: a Győr a 91. percben szerzett Priskin Tamás-találattal 1–0-ra legyőzte a Spartacust.

– Remélem, nemcsak én, hanem a játékosaim sem felejtették el, hogy egy teljesen egál meccsen az utolsó percekben kapott elkerülhető góllal szenvedtünk vereséget – fogalmazott Gálhidi György, a Szpari vezetőedzője. – Ott egy labdavesztés után rosszul reagáltunk a beadásra, az eredményezte a találatot. Hasonló mérkőzésre, kiegyenlített erők küzdelmére számítok.

Gresó Mátyás gólt szerzett a múlt héten | Fotó: KM-archív

– Megnéztem a Dorog és a Soroksár elleni mérkőzésüket, nagy változást nem láttam szerkezetben és összeállításban sem. Priskin minden megmozdulása életveszélyes továbbra is. Bízom benne, hogy ugyanolyan frissek és aktívak leszünk, mint múlt hétvégén, akkor lesz esélyünk megverni a Győrt. Nem tudjuk, milyen állapotban lesz a pálya. Letakarították, amiért köszönet, de elképzelhető, hogy dagonyázás lesz. Ez esetben az akarat dönthet, nem a játéktudás – tette hozzá a tréner.

A találkozót ezúttal is élő képpel közvetíti a klub a YouTube-on.

Labdarúgás: NB II.

25. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–ETO FC Győr, Városi Stadion, 14.

Spartacus: Fadgyas – Svedjuk, Szokol, Papucsek, Galambos – Paku, Márkus – Hamed, Gresó, Kalocsai – Hornyák.

További mérkőzések

DEAC–Szolnok, Gyirmót–Siófok, Ajka–Haladás, Pécs–Csákvár, Soroksár–Békéscsaba, Dorog–Kazincbarcika (mind 14), Szeged–DVSC, Kaposvár–Szentlőrinc (17), Vasas–Budaörs (19.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában