Hübner Nyíregyháza BS

2021.02.16. 09:38

Semmi nem zökkentette ki a Cápákat

Siska János csak azt sajnálja, hogy Sitku Ernő nem láthatta a csapat sikerét.

MK

A Hübner Nyíregyháza BS a szezonbeli első célját teljesítette: megnyerte a Hepp-kupát

Fotó: klub

Már-már megszokott, hogy a Hübner Nyíregyháza BS-t mindenki meg akarja verni, és a bizonyítási vágy pluszenergiákat hoz ki a mindenkori ellenfélből. Így volt ez múlt hétvégén Budapesten is, ahol a Blue Sharks azzal a céllal vágott neki a Hepp-kupa négyes döntőjének, hogy egy bronz- és két ezüstérem után végre megszerezze az első helyet.

Igen ám, de az elődöntőben az alsóbb osztályú Újpest veszítenivaló nélkül játszott, ami majdnem sikerre is vezette a fővárosi alakulatot. A Cápák csak az utolsó öt percben tudták eldönteni a találkozót (98–86)

Végig koncentrálni kellett

– Jól játszottunk az Újpest ellen, bár a védekezéssel végig elégedetlen voltam – értékelt Siska János vezetőedző.

– Hozzá kell tenni, nem volt könnyű dolgunk, mert bent Ivosevre kellett figyelni, ám kint is jó dobóik vannak. Ivosevet az elején nem nagyon tudtuk semlegesíteni, később már jobban figyeltünk rá, de akkor betalálgattak kintről. Próbáltam többet cserélni, hogy pihentebbek legyenek a játékosok, de az Újpest ellen nagyon kellett koncentrálnunk. A végére szerintem elfáradt az ellenfél és jobban koncentráltunk, így behúztuk a mérkőzést. A győzelemhez kellett a rutinos játékosok jó teljesítménye.

A csapat a saját mérkőzését követően a szállásán interneten nézhette meg a TF–BKG összecsapást, amit az utóbbi nyert, így a fináléra összejött a papírforma-párosítás, hiszen a Piros csoport első és második helyezettje küzdhetett meg a trófeáért. A szigetszentmiklósiak a végére szorossá tették a találkozót, de a Cápák Tóth Gergely, Bus Iván, Emmanuel Ubilla és Mohácsi Máté vezetésével 80–77-re behúzták a meccset.

– Délelőtt volt egy taktikai megbeszélés, átvettük, mit kell játszani ellenük – emlékezett vissza a tréner. – Leszögeztük, hogy negyven percig kell koncentrálni, mert agresszívan védekeznek, labdát szereznek, és bármikor betalálnak. Az első félidő jó volt, és összességében is úgy éreztem, hogy végig kontrolláljuk a mérkőzést, csak dobtak extrákat, amivel nem lehet mit csinálni. A meccs vége felé egyre fáradtabb lett mindkét csapat, összeszűkültek a támadások.

A vége szoros lett, de nincs ezzel baj, ezt a meccset így kellett megnyerni.

– A fiúkon kijött utána a feszültség, nagyon vártuk, hogy meglegyen ez a siker. Egész hétvégén azt éreztem a játékosokon, hogy semmi nem tudja őket kizökkenteni, csak a feladatra koncentrálnak. Le a kalappal az egész csapat, a stáb és mindenki előtt, aki segített minket. Azt sajnálom csak, hogy Sitku Ernő nem lehetett részese ennek, mert óriási része volt abban, ahogy összeállt ez a csapat

Szereti az ilyen meccseket

Mohácsi Máté azt mondta, a kupagyőzelemmel csak az út egyik felét tudták le.

Ezt tűztük ki első célként, hogy jussunk be a kupa négyes döntőjébe és nyerjük meg

– fogalmazott a rutinos játékos. – Nem adták könnyen, az Újpestről elmondható, hogy a Piros csoportban is egy topcsapat lenne. Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindenkinek maximálisan oda kellett tennie magát, hogy meg tudjuk nyerni, a döntőről nem is beszélve. A BKG-t egy pillanatig sem szabad félvállról venni, mert tíz-tizenöt pontos hátrányból is egy-két perc alatt vissza tud jönni a meccsbe. Ez meg is történt, de nálunk is voltak remek teljesítmények, így sikerült behúzni.

Mohácsi az elődöntőben 18, a fináléban 13 pontot dobott, de a számoknál fontosabb, hogy kiélezett helyzetekben állt a csapat élére és szerzett kosarakat.

– Megéltem már jó sok csatát, ilyenkor sportolóként benne van az emberben, hogy jobban teljesít. Szeretek ilyen mérkőzéseken játszani. Különösebben nem éreztem azt, hogy én álltam volna a csapat élére, de valóban voltak olyan kulcsszituációk, amikor jókor jöttek a hármasaim. Ezeknél a dobásoknál nem volt bennem más érzés, csak az, hogy ezt most be kell dobni – tette hozzá.

MK


Hepp-kupa

Végeredmény:

1. Nyíregyháza

2. BKG

3. Újpest

4. TF-Budapest.

A négyes döntő legjobb ötöse: Emmanuel Ubilla (Nyíregyháza), Mohácsi Máté (Nyíregyháza), Nagy Botond (BKG), Kerkai Ákos (TF-BP), Tomiszlav Ivosev (Újpest). A négyes döntő legértékesebb játékosa: Tóth Gergely (Nyíregyháza).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában