Szpari

2021.03.01. 09:38

A csereként beállt csatárok döntöttek

Hornyák és Györgyi góljaival nyert a Szpari Kazincbarcikán.

ml

Györgyi Arthur is kapuba talált

Fotó: KM-archív

Még csak olyan sápadt, de igazi gyep fogadta vasárnap Kazincbarcikán a második vonalbeli focibajnokság résztvevőit. A hazai barcikaiak a már kieső pozíciót jelentő tizennyolcadik, a Szpari a kilencedik helyről várta a mérkőzést. Az unalmas mezőnyjátékot izgalmasan oldotta Gresó Mátyás, aki egy szögletet követően 16 méterről a bal kapufát találta el.

Kimaradt a nagy helyzet

A játékrész derekán néhány percig emberelőnyben játszottak a borsodiak, mert Márkus Attilának egy stopli felsértette karját, akit az oldalvonalon túl kellett ápolni. A hajrában Gresó gólpasszal tűnhetett volna ki, ám centerezése után az üresen álló Yasin Hamed az öt és felesről nem tudta bevenni a kaput, mert Horváth László bravúrral hárított. Az első játékrész utolsó percében egy gyors vendégkontra végén ismét hárított a hazai kapus, Zamostny Balázs lövését védte szögletre.

A második félidőben sorra váltottak a szakvezetők, ez Gálhidi Györgynek jött be, mert pályára küldte Hornyák Marcellt, aki góllal hálálta meg a bizalmat. Utána Galambos Ádám lövésénél mentett a kapufa, majd Fótyik Dominik veszélyeztetett lövéssel.

Jött a kegyelemdöfés

A hátrányban valamelyest rákapcsoltak, erre megkapták a másodikat, mégpedig a szintén csereként beállt Györgyi Arthur révén. Ezzel eldőlt a három pont sorsa, a Szpari a hét hazai győzelem után idegenben is nyerni tudott.

ML


Jegyzőkönyv

Kazincbarcika–Nyíregyháza 0–2 (0–0)

Kazincbarcika, zárt kapuk mögött, v.: Szőts. Kolorcity Kazincbarcika: Horváth L. – Toma, Oltean (Oldal 71.), Fótyik, Farkas A., Mikló ( Korbély 81.), Csősz R. ( Kalmár 81.), Németh T. (Kovác 55.), Kovács M.,Takács T., Tóth-Gábor K. (Majzik 55.). Vezetőedző: Pacsi Bálint. Nyíregyháza Spartacus: : Fadgyas – Szokol, Papucsek, Jánvári, Galambos, Márkus, Paku, Kalocsai (Starosta 77.), Gresó (Svedyuk 63.), Hamed ( Györgyi 77.), Zamostny (Hornyák 57.). Vezetőedző: Gálhidi György.Gól: Hornyák (60.), Györgyi (85.)

60. perc: Majzik röviden akarta hazafejelni a labdát, amire Hornyák lecsapott, majd 12 méterről a kapuba lőtt, 0–1.

85. perc: Egy hazai szögletet követő kontra végén Györgyi 14 méterről lőtt, a labda a kapust is érintve került a hálóba, 0–2

Mesterszemmel

Pacsi Bálint: – Alaposan kielemeztük ellenfelünk játékát, de mindezzel nem sokra mentünk. A fordulást követően kétszer is játékrendszert változtattunk, szerettünk volna kiegyenlíteni, de hiába tettünk ennek érdekében jelentős erőfeszítéseket, célunkat nem sikerült elérni.

Gálhidi György: – Megérdemelt győzelmet arattunk, csapatom a megbeszéltek szerint játszott, érvényesültek elképzeléseink. A szünet után sok helyzetet teremtettünk, és fölényünk gólokban is megmutatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában