úszás

2021.03.12. 10:40

Dóra és Ivett remek egyéni rekordja

A Sportcentrum úszói negyvenöt éremmel tértek haza Miskolcról.

KM

Hatházi Dóra is egyéni rekordot úszott

Fotó: sportcentrum

Kitettek magukért a Nyíregyházi Sportcentrum úszói az elmúlt hét végén Miskolcon rendezett jubileumi, 25. víz világnapi versenyen. A Kemény Dénes uszodában a kétnapos seregszemlén 16 egyesület 302 úszója 30 számban mérte össze tudását. A nyíregyházi klub versenyzői 13 arannyal, 16-16 ezüsttel és bronzzal tértek haza.

Biztató teljesítmények

Hatházi Dóra is egyéni rekordot úszott | Fotó: sportcentrum

– Szép egyéni csúcsok születtek, aminek nagyon örülök, hiszen ez jó előjel a március 23-án kezdődő országos felnőttbajnokságra tekintve. Hatházi Dóra 200 m pillangón, Szurovcsják Ivett 200 m mellen új egyéni csúccsal várja a folytatást.

– Az utánpótlás-korcsoportban is remekül szerepeltek az úszóink. A legkisebbeknél Szabolcsi Alma, Cserés Adél, Lengyel Zalán, Kozma Csanád és Keczán Noel teljesítménye emelkedett ki. A gyermek-serdülő korcsoportból Lénárt Eszter, Barkóczi Roland, Csernyik Dániel, Ványi Dávid, Radványi László eredménye méltó külön említésre – summázott véleményt Urbin Tamás, a Sportcentrum úszóinak szak­ágvezetője.

A találkozón a nyírbátori Bátori Sárkány Úszóegyesület is képviseltette magát, Kaliba Viktor tanítványai közül Kiss Dániel egy aranyat úszott.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában