úszás

2021.03.23. 09:21

Eb-szintidőket és érmeket szeretnének úszni Ivették

A Sportcentrum hat versenyzője indul a felnőttbajnokságon.

ML

Urbin Tamás

Fotó: KM

Kedden kezdődik és szombaton ér véget a Duna Arénában a felnőtt úszó országos bajnokság. A találkozó rangját emeli hogy a legjobbaknak lehetőségük lesz olimpiai és Európa-bajnoki szintidőket teljesíteni. Az indulók között ott lesznek a Nyíregyházi Sportcentrum legjobbjai is.

Váltóban is rajtkőre lépnek

– Hat versenyzővel képviseljük a Sportcentrumot az országos bajnokságon – kezdte érdeklődésünkre Urbin Tamás, a Sportcentrum úszószakágának vezetője, edzője.

– A lányok közül Szurovcsják Ivett és Hatházi Dóra éremre esélyesek, és remélhetőleg az Eb-szintidőket is elérhetik. Dóra 100 és 200 pillangón végezhet dobogós helyen, Ivett pedig 50 és 100 mellen, és amit eddig jegeltünk, azt most bevállaljuk, és 200 mellen is rajthoz áll. A 4x100-as mixváltó és a 4x100-as női vegyes váltó is esélyes a döntőre.

Bianka is esélyes a döntőre

– A fiatalok közül Barna ­Bianka Dorottya és Veress Fanni is rajtkőre áll egyéni távokon és a váltó tagjaként, miként ­Tajthy Milán és ­Lengyel Áron. Bianka serdülő bajnokként 200 mellen döntőre is esélyes. ­Decemberben Kaposváron két bronzérmet szereztünk, most is szeretnénk medálokkal hazatérni – így Urbin Tamás. A járványhelyzet miatt szigorú protokoll lesz az uszodában, és amolyan egyéni buborékrendszer a szálláshelyeken.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában