kézilabda

2021.03.27. 08:48

Egyre kevesebben, de töretlen lelkesedéssel

A Nyíregyházi KC ebben az idényben már az ötödik mérkőzését játssza a Debrecennel.

BB

Takács Zalánék (balra) Debrecenben játszanak

Forrás: MW-archív

Fotó: Huszár Márk

Nagy verésbe szaladt bele a múlt hétvégén a Nyíregyházi KC NB I./B-s alakulata, Varga Lászlóék Szegeden kaptak ki 16 gólos különbséggel (42–26). Nincs idő azonban a múlton rágódni, hiszen szombaton már a DEAC ellen kell újra bizonyítaniuk. A hajdúságiakkal ebben a szezonban négyszer találkoztak, és mindannyiszor vereséget szenvedtek. Tavaly októberben a Magyar Kupában 12 volt közte (33–21), januárban a Ligakupában mindkét alkalommal hét góllal nyertek a debreceniek. Legközelebb a március 10-ei találkozón volt egymáshoz a két csapat, akkor nagy hátrányból felállva végül csak két gól lett a differencia a felek között. Az előjelek tehát nem túl biztatóak.

Tovább fogyatkoztak

– Eddig sem voltunk sokan, de a debreceni meccsre még kevesebben leszünk. A Szegeden megsérült Munkácsi Robin állapota nem javul, bedagadt a térde, így rá biztosan nem számíthatok. Tovább tetézi a problémáinkat, hogy csütörtökön ketten is jelezték, hogy rossz a köz­érzetük, így az ő játékuk is kérdéses. Akárhányan is leszünk, játszani fogunk, nincs értelme halasztani csak azért, hogy két emberrel több legyen a kispadunkon – mondta Bozidar Bursac, a Nyíregyházi KC edzője. – Minden tiszteletem a srácoké, mert nehéz úgy pályára lépni hétről hétre, hogy nincs cserelehetőségünk, és az ellenfeleink is kicsit lesajnálnak bennünket. Visszanéztük a legutóbbi egymás elleni találkozónkat, ha kapusaink jó napot fognak ki, és stabil lesz a védekezésünk, akkor nyílttá tudjuk tenni a mérkőzést.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában