Fatum-Nyíregyháza

2021.03.10. 09:42

„Ez egy gyönyörű folyamat, az élet csodája” – Sérülten is támogatja a csapatot a Fatum légiósa

Channon Thompsonnak a sérülése után Nyíregyházán kellett maradnia, és itt kezdte meg a rehabilitációt.

MK

Channon Thompson Heim Gáborral kezdte meg a felépüléséhez vezető hosszú utat

Fotó: fatumnyiregyhaza.hu

Channon Thompson és a Fatum-Nyíregyháza nem mindennapi helyzetbe került december végén. A klub bejelentette, hogy januártól szerződést köt a Trinidad és Tobagó-i válogatott négyesütővel, ám a 26 éves röplabdázó az első edzések egyikén súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt már nem tud pályára lépni ebben a szezonban.

Egy térdszalagszakadás jelentőségét nem is kell külön ecsetelni, de Channon esete azért még fájóbb, mert tavaly is hasonló sérüléssel bajlódott.

Gyönyörű folyamat

A játékos nyíregyházi kalandja nem ért itt véget, ugyanis a közép-amerikai országban hozott (koronavírust megfékezendő) korlátozó intézkedések miatt még mindig nem utazhatott haza.

– A csapat által biztosított fizioterapeutával megkezdtük a rehabilitációt, úgy érzem, jól halad a felépülésem – mondta el lapunknak Channon Thompson, akinek minden mondatán érződik, milyen pozitív személyiség.

Nagyon megviselte a testemet a sérülés, de látom, hogy napról napra javul a helyzet. Ez egy gyönyörű folyamat, az élet csodája.

– Nagyon fura és egyedi helyzet, hogy egy állampolgár nem tud hazamenni a saját országába, de ezt az intézkedést hozta Trinidad és Tobago kormánya annak érdekében, hogy mérsékelje a koronavírus terjedését – folytatta.

– Hozzáteszem, az országom nagyon jól kezeli ezt a krízist, ám ez sajnos azzal jár, hogy a hozzám hasonlóan külföldön ragadt állampolgároknak hosszú ideig kell várakozniuk arra, hogy visszatérhessenek a szigetre. Működik egy internetes alkalmazás, amin keresztül mindenki feltöltheti az adatait és a helyzetét, ezután kapsz egy sorszámot, és már csak annyit tehetsz, hogy türelmesen várakozol.

Sikerhez vezető légkör

Channon a sérülése miatt nem tudta annyira felfedezni Nyíregyházát, mint szerette volna, a Fatum játékosaival viszont megismerkedett, és volt alkalma látni számos mérkőzést.

– Gyakran találkozom a lányokkal, néha együtt megyek valamelyikükkel bevásárolni, vagy csak együtt lógunk – mesélte. – Bár nem lehetek a pályán, igyekszem támogatni őket. A Fatum erős és kiegyensúlyozott csapat, a lányok szenvedélyével, a szakmai stáb felkészültségével és a háttérben dolgozók munkájával olyan légkör jött létre, ami elősegíti a jó teljesítményt és a sikerességet. Szurkolok a csapatnak, hogy trófeákat nyerjen Nyíregyházának!

A Fatum-Nyíregyháza esetleges kupasikerét még láthatná Thompson, aki a tervek szerint jövő héten utazhat haza.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában