Fatum-Nyíregyháza

2021.03.25. 09:10

Folytatódik a taktikai csata

Az első meccset nyerő nyíregyháziak felkészülten várják a második összecsapást.

MK

Nikola Radosová 17 pontot szerzett a párharc első mérkőzésén

Fotó: Dodó Ferenc

A Fatum-Nyíregyháza a várakozásoknak megfelelően kezdte meg a Vasas elleni Extraliga-elődöntőt (3:0), és abban bízhatnak a kupagyőztes együttes szurkolói, hogy kedvenceik hasonlóan eredményesen folytatják a párharcot csütörtökön.

Németh Szabolcs vezetőedző a nyitómeccs előtt elmondta, hogy az óbudaiakat nehéz kiszámítani, mert a szakmai stáb sokat változtat a mérkőzések közben és a mérkőzések között is. Jakub Gluszak valószínűleg a csütörtöki összecsapásra is tartogat meglepetést, de a nyíregyháziak így is felkészülten várják a második találkozót.

Vasárnap lezárnák

– A Vasas is abban a helyzetben van, hogy a magyar szabálynak megfeleljen, egy csere miatt akár két-három embert mozgatnia kell az edzőjüknek – vezette fel a mérkőzést Németh Szabolcs.

– Több játékosra kell figyelnünk, mindenki képes kellemetlen meglepetést szerezni, mert minőségi röplabdázókról beszélünk. Videóztunk, és átbeszéltük, mi az, amire egyébként készültünk már, de máshogy csinálta az ellenfelünk, kicsit tisztább a kép.

Budapesten sokkal erősebb, majdhogynem az utolsó esélyt megragadó Vasasra számítok, fel kell vennünk a kesztyűt, ha vasárnap le akarjuk zárni a párharcot.

– Márpedig ez a cél, mert szeretnénk továbbjutni ebből a körből, és ha az megvan, szeretnénk megadni magunknak azt a lehetőséget, hogy a lehető legtöbbet tudjunk készülni a hőn áhított döntőre.

Azt mi tesszük hozzá, hogy bár a Vasasra nehéz lehet felkészülni, az első mérkőzést mégis a Fatum irányította, az elmúlt napokban tehát inkább a fővárosiaknak fájhatott a fejük a megoldást keresve.

A nyitásfogadás jól működött

– Biztosan ők is jól ismerik már a játékunkat, de több emberre építünk, nem arról van szó, hogy egy játékosra kell koncentrálni, mert mind a centerjáték, mind a széljátékunk megvan a céljaink eléréséhez – tette hozzá a tréner.

– A nyitásfogadás az első mérkőzésen jól működött, ha az rendben van, akkor a feladónk is könnyebben hozza helyzetbe a társakat. A maximumot kell nyújtanunk csütörtökön is. Felkészültünk, így nem is a forma, hanem az aznapi koncentráció fog dönteni. Ha megvan az az alapjátékunk stabilan, ami az első mérkőzésen is volt, akkor szerintem nem lehet gond.

Az MRSZ beszámolója szerint a 18.30-ra kiírt Vasas–Nyíregyháza mérkőzést a hunvolley.tv nevű internetes oldal közvetíti.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában