futsal

2021.03.24. 09:15

Igazi csapatmunka eredménye a gyulaji siker

A rájátszásban zsinórban harmadszor nyertek a nyírgyulaji futsalosok.

ML

Opre Rajmund remekelt a kapuban

Fotó: dunaferrfutsal

Szépen menetelnek az alsóházi rájátszásban a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalosai. Eddig mindhárom mérkőzésüket megnyerték, a legutóbbit hétfőn este az Aramis ellen. Lovas Norbert, a csapat vezetőedzője örül a szép eredményeknek, de úgy véli, még két győzelem kell ahhoz, hogy biztos lehessen az NB I.es tagság.

Ez szép volt. Hétfőn este az élvonalbeli futsalbajnokság alsóházi rájátszásában az élen álló Aramist fogadta a Nyírgyulaj. Az alapszakaszban az egymás elleni két meccset a budaör­siek nyerték, azóta viszont nagyot javult a gyulaji csapat teljesítménye.

A rájátszásban két győzelem után várták a harmadik fellépést, amit izgalmas mérkőzésen szintén megnyertek.

Megtörték a lendületüket

A meccs főhőse a mesterkettest elérő Luiggi volt, ám a többiek is nagyon odatették magukat, és a helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

– Szoros mérkőzés volt, erre is számítottunk – kezdte a találkozó értékelését Lovas Norbert, a Nyírgyulaj vezetőedzője.

– Az Aramis egy fiatal játékosokból álló lendületes csapat. Úgy gondolom, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Összességében nem volt gond a védekezéssel, illetve a pontrúgások kivédekezésével. Sokat fejlődtünk benne, igaz, sokat is sulykoljuk az edzéseken. Amikor az Aramisnak lehetősége lett volna, és a mezőnyjátékosaink kicsit elaludtak, akkor Opre Rajmi kiválóan védett, sokat köszönhetünk neki azért, hogy nem kaptunk gólt. Ez igazi csapatmunka volt, elégedett vagyok, de azért van pici hiányérzetem, hiszen a helyzetkihasználás lehetett volna jobb.

Még legalább két győzelem

A nyírgyulajiak zsinórban negyedszer nyertek, a rájátszásban százszázalékosak, így a tabella első fokára ugrottak, igaz, eggyel több mérkőzést játszva három riválistól.

– Természetesen jó ránézni a tabellára, de még nincs vége. Örülünk a három győzelemnek, de számításaink szerint még legalább kettőre szükség van ahhoz, hogy biztos legyen az élvonalbeli tagságunk. Ráadásul a többi mérkőzés eredménye is fontos. Így aztán továbbra is keményen készülünk – így Lovas Norbert.

A bajnokságban újabb szünet következik, a nyírgyulajiak legközelebb április 17-én lépnek pályára Újpesten. Pénteken viszont a nyírbátori csarnokban kupázik az együttes, az ellenfél a felsőházban listavezető Haladás lesz.

ML


Futsal: NB I.

Alsóházi rájátszás, hétfő

Nyírgyulaj–Aramis 2–0 (1–0)

Újpest–Dunaferr 11–1 (1–0)

Az alsóház állása

1. Nyírgyulaj 3 3 – – 11-4 9 (0)

2. Aramis 2 1 – 1 6-5 7 (3)

3. FTC-Fisher Klíma 2 – 1 1 6-8 7 (6)

4. Újpest RFC 2 1 1 – 14-4 6 (4)

5. Dunaferr 3 – – 3 5-21 1 (1)

Zárójelben az alapszakaszból hozott pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában