röplabda

2021.03.30. 16:16

Jakub Gluszak keretet hirdetett – Két nyíregyházi is a meghívottak között

Kihirdette az Európa-bajnoki selejtezőre és az Európa-ligára készülő keretét Jakub Gluszak, a magyar női röplabda-válogatott lengyel szövetségi kapitánya.

Fotó: Dodó Ferenc

A szakember 18 játékost hívott meg az edzőtáborba, várhatóan közülük kerül majd ki a kontinenstorna kvalifikációján szereplő 14 röplabdázó.

A keretben a legtöbben – szám szerint öten – a Kaposvárt képviselik, Gluszak klubjából, a Vasasból három játékosra számít, a kupagyőztes Nyíregyházából és az MTK-ból ketten-ketten kapnak lehetőséget, míg Békéscsabán egy röplabdázó szerepel. A keretből négyen játszanak külföldön.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a kapitány öt tartalékot is megnevezett: két feladót (Fábián Fannyt a Vasasból, Petrenkó Brigittát az amerikai Coastal Carolinából), két ütőt (Kiss Grétát a Vasasból, Szabó Lilit az UTE-ból) és egy centert (Kalicanin Sanját a Vasasból). Az elmúlt időszak alapemberei közül az ütő Dékány Bernadett nem vállalta a válogatottságot, míg a liberó Molcsányi Ritára műtét vár. Ugyancsak lemondta a szereplést a békéscsabai Gelmboczki Zóra és a kaposvári Szpin Renáta.

A csapat a tervek szerint április 17-én kezdi meg a felkészülést Szigetszentmiklóson, majd egy héttel később Kaposváron folytatja, ahol a szlovén válogatottal játszik edzőmérkőzéseket. A válogatott május 2-án költözik vissza Szigetszentmiklósra, onnan utazik a franciaországi Eb-selejtezőre, aminek második tornáját Budapesten, a Ludovika Arénában rendezik.

Az Európa-liga arany divíziójának csoportkörét Prágában (május 27-30.) és Minszkben (június 3-6.) játssza majd a csapat.

Amennyiben válogatottunk sikerrel veszi az Európa-bajnoki selejtezőket (ehhez az első két hely valamelyikén kell végezni a csoportban), úgy a kontinenstornára július 2-án kezdődik a felkészülés. Augusztus első három napján Szombathelyen a Savaria Kupán szerepel majd a csapat, míg az Eb augusztus 13-án rajtol.

Az Eb-selejtezőkön a magyarok Dániával, Franciaországgal és Izraellel szerepelnek egy csoportban, az El-ben Csehországgal, Fehéroroszországgal és Horvátországgal vannak azonos négyesben.


A magyar női röplabda-válogatott kerete:

Centerek: Bodovics Hanna (1. MCM-Diamant Kaposvár), Gyimes Zsófia (Bordeaux, francia), Kump Aliz (1. MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (MTK Budapest), Pekárik Eszter (Swietelsky-BRSE), Pintér Andrea (Fatum Nyíregyháza)

Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (Alba Blaj, román), Király-Tálas Zsuzsanna (1. MCM-Diamant Kaposvár)

Ütők: Pallag Ágnes (VBF Suhl, német), Szakmáry Gréta (SSC Palmberg Schwerin, német), Szedmák Réka (1. MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Takács Doroti (Vasas Óbuda), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (MTK Budapest)

Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában