Fatum-Nyíregyháza

2021.03.17. 09:57

Jó döntések a nehéz helyzetekben

Nikola Radosová és Ralitsa Vaszileva bizakodva várja a folytatást.

MK

Nikola Radosová és Ralitsa Vaszileva is remekül játszott a kupadöntőn

Fotó: MRSZ

Nikola Radosovát választották meg a döntő legértékesebb játékosának. A szlovák röplabdázó egyike azon keveseknek, akik a hétvége első pillanatától az utolsóig a csapat húzóemberei voltak.

– Úgy mentünk oda, hogy meg akarjuk nyerni a kupát, szerintem azért volt nehezebb az első meccs, mert a nagy motiváltság miatt nem röplabdáztunk elég higgadtan – értékelt Nikola Radosová.

– Így több hiba becsúszott, de attól a pillanattól, hogy végre „felkeltünk”, nagyon fókuszáltak voltunk, ami eredményre vezetett. Nekem is csak az járt a fejemben, hogy mindenáron nyernünk kell.

A finálé eredménye sima meccset tükröz, pedig nagyon nehéz volt.

– Jól játszottunk, de mindig van miben fejlődni, amire szükség is van, mert a Békéscsaba is jobb akar lenni, mint ahogy a Vasas is nyerni akar ellenünk a bajnoki elődöntőben. Küzdenünk kell azért, hogy megtartsuk a favoritszerepet. Ez sikerülhet, ha ilyen fókuszáltak leszünk a későbbiekben is, és ezen a szinten teljesítünk.

Emlékeztek a szombatra

Ralitsa Vaszileva is különdíjas lett a tornán. Számára azért is lehetett nagy elégtétel a döntőn nyújtott jó teljesítmény és az aranyérem, mert a tavalyi finálét nem sikerült megnyernie a Fatum-Nyíregyházával.

Minden kupadöntő tele van érzelmekkel, felmegy ben­ned az adrenalin, ter­mészetes, ha esetleg idegeseb­ben kezdődik a mérkőzés

– beszélt a hétvégéről a bolgár játékos.

– A fináléra nagyon összeszedtük magunkat, mindenki fejében benne volt, mi történt egy nappal előtte az UTE ellen. Nem volt könnyű a békéscsabaiakkal játszani, hiszen a csapatuk az egyik legerősebb ellenfelünk, de már sokszor találkoztunk velük, így nem tudnak minket meglepni, mint ahogy mi sem nagyon tudunk újat mutatni. A legfontosabb, hogy a legnehezebb pillanatokban jó döntéseket hoztunk. Koncentráltan játszottunk, nem lehetett kérdés, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk, de még többre vágyunk.

MK

Borítókép: Nikola Radosová és Ralitsa Vaszileva is remekül játszott a kupadöntőn | Fotó: MRSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában