Hübner Nyíregyháza BS

2021.03.23. 10:37

Két győztes negyed elég volt a Cápák újabb sikeréhez

A nyíregyháziak gyengébb védekezéssel is nyerni tudtak Budapesten.

MK

Emmanuel Ubilla higgadt volt a végjátékban

Fotó: MKOSZ

Váratlan hírt osztott meg közösségi oldalán a Hübner Nyíregyháza BS második vonalbeli férfi kosárlabda-szakosztálya. A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. vezetősége megvizsgálta a Hübner-Nyíregyháza BS férfi kosárlabdacsapatának helyzetét. Végül a váltás mellett döntöttek a vezetőedzői poszton: 2021. március 22-től már nem Siska János tölti be ezt a pozíciót, a csapatot a szakmai igazgató, Borisz Maljkovics készíti fel.

Nem volt könnyű, de úgy néz ki, azzal együtt is tud mérkőzést nyerni a Hübner Nyíregyháza BS, hogy csúcsformában lenne. Az alapszakaszgyőztes Cápák már a rájátszásra készülnek, ami azt jelenti, hogy a legfontosabb meccsekre már gyakorolhatnak új játékelemeket. Azt is látjuk a MAFC elleni összecsapás óta, hogy a csapat nem tud úgy felpörögni az immáron tét nélküli találkozókra, mint korábban.

Ezt próbálta kihasználni a TF-Budapest szombat este, és a negyedik negyedben vezetett is tíz ponttal, de a nyíregyháziak Vaskó György (14 pont, 4/6 hárompontos), Bazsó Brúnó (14 pont, 7 lepattanó) és Emmanuel Ubilla (22 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 9 kiharcolt fault) kosaraira építve 16–2-es futással fordítottak, s végül 86–81-re győztek.

– Ezen a meccsen sem úgy játszottunk, ahogy szoktunk, látszott a fiúkon, hogy fejben valahol máshol voltak, ami valamennyire érthető is – értékelt Siska János vezetőedző.

Vasárnap hazai pályán

– A TF ezzel szemben lelkesen és extrán játszott. Támadásban nem voltunk rosszak, a védekezés viszont nem volt megfelelő. Az első és utolsó negyedet megnyertük, ami elég volt a győzelemhez. Szerintem jobban bírtuk a végét fizikailag, pedig Mohácsi Mátét kiállították, Mokánszki Máté nem játszott, és vannak kisebb sérülések, így változtatnunk kellett a rotációnkon. Örülünk, hogy megvan a huszonharmadik bajnoki győzelmünk, remélhetőleg nem lesz már több vereségünk, és szépen lezárjuk az alapszakaszt.

A Blue Sharks vasárnap hazai pályán, a Nagykőrös ellen játssza az utolsó mérkőzését a rájátszás előtt.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában