Fatum-Nyíregyháza

2021.03.11. 09:51

Kilencedik kupasikerére hajt a Fatum

A nyíregyházi csapat idáig tizennyolcszor végzett négy között a Magyar Kupában.

MK

A Fatum legutóbb 2019-ben nyerte meg a Magyar Kupát

Fotó: MW-archív

Szombattól megkezdődik az az időszak a női röplabdázók mezőnyében, amire a Fatum-Nyíregyháza tavaly nyár óta készül. Mint ismert, Németh Szabolcs együttese a bajnokságban és a Magyar Kupában is bejutott a legjobb négy csapat közé, először, azaz ezen a hétvégén utóbbiban szerezhet trófeát.

Csupán három lyukas év

Mielőtt az idei négyes döntőről írnánk, idézzük fel a múltat, merthogy a klub esetében van mire emlékezni. Nyíregyházi női röplabdacsapat tizenkilencedik alkalommal jutott be a kupasorozat legjobb négy együttese közé, 2000 óta csupán háromszor nem sikerült elérnie ezt a bravúrt. Az aranyéveket az évezred eleje jelentette, akkor Erdősné Balogh Erikáék sorozatban ötször nyerték meg a Magyar Kupát, két második hely után a 2006–2007-es kiírásban is diadalmaskodtak.

Budapesten jól megy

A nyíregyháziak 2016-ban tértek vissza a legjobbak közé, a folyamatos fejlődésnek idővel újabb két aranyérem lett az eredménye, tavaly pedig fájó körülmények között, hazai pályán veszítette el a döntőt a Fatum. A nyírségi szurkolók szívesen emlékezhetnek vissza a budapesti kupadöntőkre. Az NRK 2002-ben a BSE-t (3:0), 2003-ban a Jászberényt (3:0), majd 2004-ben ismét a BSE-t (3:1) győzte le a fővárosban. A budapesti döntők közül egyedül a 2012-es nem hozott érmet, akkor a nyíregyháziak egyedüli NB II.-es csapatként kvalifikáltak a négy közé, ahol az elődöntőben a BSE-től, a bronzmeccsen a Gödöllőtől kaptak ki.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában