nb1

2021.03.10. 17:04

Könnyedén a legjobb négy között

A kisvárdai focicsapat az eddigi legnagyobb sikerénél tart a Magyar Kupában.

Egerszegen stratégiai döntést hoztak kedden. Feladták a kupát, csak a bajnokságra összpontosítottak. A zalaegerszegi kupaktanács addig hányta és vetette dolgot, hogy a szerdai Magyar Kupa fellépésre nem az élvonalban szereplő együttest, hanem a felnőtt kerethez tartozó három játékossal kiegészített NB III-as alakulatot engedte Kisvárdára. A tartalékokat az az ifjabb Bozsik József irányítja, aki korábban nem túl sikeres időszakot töltött el a Szpari kispadján.

A Kisvárda Master Good vezetői és játékosai aligha dőltek a kardjukba a hír hallatán, ugyanolyan motiváltan készültek a szerdai kupa fellépésre, mintha a zalaiak első csapata érkezett volna a Várkerti Stadionba.

A hazaiaknál ismét Mihai Minca állt a kapuba és hosszú idő után visszatért Anton Kravcsenkó. A már magyar állampolgár és imígyen Himics László is a kezdőben kapott helyet. Az nem okozott nagy meglepetést, hogy az első félidőben a hazaik irányították a játékot , előbb Lázár Zlicsics hatalmas kapufája okozott veszélyt, majd Lazar Csirkovics előnyhöz juttatta csapatát. Néhány perccel később mondhatni már el is dőlt a meccs, mert Yanis Karabejov növelte az előnyt.

Szünetben hármas cseréről határozott a várdai szakvezetés. A pályára lépők közül Driton Camaj néhány perc múltán meghálálta a lehetőséget és nagy gólt lőtt. Nem sokkal később Cornel Ene fejes a felső lécen csattant, majd Fernando Viana is feliratkozott a gólszerzők közé. Utána a hazaiak letudták a még lehetséges két cseréjüket, majd néhány zalai kispados is lehetőséget kapott. A kegyelemdöfést egy pazar szóló után Camaj adta meg. Ám azért, hogy mégse legyen olyan szomorú a zalaiak hosszú haza buszozása arról Papp László gondoskodott, aki szépített. A slusszpoén mégis Kovácsréti Márk volt, aki a véghajrában még bevetett a vendégek kapuját és kialakította a 6-1-es végeredményt.

A zalaiak döntés után a vártnál könnyebben, magabiztosan és megérdemelten lépett tovább a kisvárdai együttes, ezzel történetében elsőként jutott a Magyar Kupa legjobb négy csapat közé.


Labdarúgás Magyar Kupa, a 4 közé jutásért

Kisvárda–ZTE FC 6–1 (2–0)

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Vad II. (Bornemissza, Horvát Z.).

Kisvárda Master Good: Minca – Himics, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni (Ene, a szünetben) – Zlicsics (Ötvös, a szünetben), Karabeljov – Navrátil (Camaj, a szünetben), Viana (Sassá, 62.), Kovácsréti – Jelena (Horváth Z., 62.). Vezetőedző: Supka Attila.

ZTE: Köcse – Czuczi (Bekő, 87.), Sebestyén, Földvári, Hegedűs (Fehér, 65.) – Szántó (Szökrönyös, 55.), Sandro Semedo, Kámi – Szalay (Chukwuma, 65.), Németh (Kun, 65.), Papp. Mb. vezetőedző: ifj. Bozsik József. Gól: Cirkovics (15.), Karabeljov (21.), Camaj (54., 74.), Viana (58.), ill. Papp L. (78.)

15. perc: Egy jobb oldali szöglet után Lazar Cirkovics 6 méterről lőtt a kapuba, 1–0. 21. perc: Egy jobb oldali beadás után Karabeljov 14 méterről nem hibázott, 2–0. 54. perc: Camaj egy csel után 12 méterről a léc alá bombázott, 3–0. 58. perc: Viana egy csel után 16 méterről, jobbal a kapu bal sarkába lőtt, 4–0. 74. perc: Egy gyors hazai kontránál Camaj a bal felső sarokba lőtt, 5–0. 79. perc: Egy vendégakció végén Papp László 12 méterről lőtt a kapuba, 5–1. 89. perc: Egy bal oldali beadás után Kovácsréti 12 méterről lőtt a kapuba, 6–1.

Mesterszemmel

Supka Attila: – Komolyan vettük a mérkőzést, a kétosztálynyi különbség miatt hatgólos győzelmet tűztem ki célul a csapat elé, emiatt bánom kevéssé, hogy az ellenfél is betalált, de egy rossz szavam sem lehet a csapatra, mindenki hajtott tovább az újabb gólokért.

Bozsik József: – A klub alapvető célja a továbbjutás volt, ám végül úgy alakult, hogy a második csapatunkkal érkeztünk a mérkőzésre, így arra voltunk elsősorban kíváncsiak, milyen messze vagyunk ettől a szinttől. Nos, van még munkánk bőven.

További eredmények

Mol Fehérvár–Budafok 2–0 (0–0)

DVSC–MTK 1–2 (0–1)

Az elődöntők párosításai

MTK–Mol Fehérvár

Kisvárda–Újpest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában