Hübner Nyíregyháza BS

2021.03.08. 09:26

Lazán, görcsösség nélkül

A Cápák végig vezetve győzték le a Rátgéber Akadémia csapatát.

MK

Emmanuel Ubillának (0) és Tóth Gergelynek (háttal) is jó meccse volt

Fotó: Sipeki Péter

A Hübner Nyíregyháza BS gond nélkül nyerte meg egymást követő 14. NB I/B-s meccsét pénteken, összességében a 22. sikere volt ez a bajnokságban, s az is eldőlt, hogy az első helyről kezdheti meg a rájátszást áprilisban.

Addig még három találkozója van az alapszakaszban, amiken lehet gyakorolni. Az NKA Pécs elleni összecsapás is jó volt a finomhangolásra, a Cápák megnézhettek különböző védekezéseket, támadásban apró javításokat hajtottak végre a figurákon, tökéletesíthették a játékok ritmusát. Mindezek mellett a Blue Sharks könnyedén győzött 92–73-ra. A csapat öt játékosa jutott tíz pont fölé, a meccs embere egyértelműen Bus Iván volt, aki 13 ponttal, 15 lepattanóval és 15 gólpasszal zárt.

Jobban ismerték az ellenfelet

– Az elejétől kezdve domináltunk, az első negyedben már látszott, ki nyeri meg a mérkőzést, mert jó ritmusban kezdtünk – értékelt Siska János vezetőedző.

– Jó volt a védekezésünk, tizenegy pontot kaptunk az első játékrészben, ami megadta az alaphangját az egész meccs­nek. Lazán játszottunk, görcsösség nélkül. Most több időnk volt készülni a Pécsre, mint legutóbb (januárban hosszabbításban nyertek a Cápák – a szerk.), ami látszódott is. Jobban ismertük a figuráikat, tudtuk, mik azok a pontok, amiket támadni kell. Meg akartuk mutatni, hogy mennyi van a két csapat között, ha esetleg a rájátszásban összekerülnénk, akkor ne úgy jöjjenek, hogy van esélyük meccset nyerni ellenünk.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában