Fatum-Nyíregyháza

2021.03.02. 09:35

Meghúzták a záróvonalat

A Fatum-Nyíregyháza eddig hozta, amit kellett, a folytatásban már elődöntők következnek.

ML

Inneh-Varga Eliza a mezőny fölött

Fotó: Sipeki Péter

Háromból három, érvényesült a papírforma. A női röplabda Extraliga alapszakaszának győzteséhez méltó eredményekkel rukkolt ki a Fatum-Nyíregyháza a rájátszás első körében a DVTK ellen. Mindhárom mérkőzést – az utolsót vasárnap este – szettvesztés nélkül nyerték Tóth Fruzsináék, és elsőként jutottak a bajnoki elődöntőbe.

Mentális próbatételek

– Úgy mentünk neki ennek a párosításnak, hogy nem lehet kérdéses a továbbjutás – kezdte érdeklődésünkre Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – A lányok bizonyítottak, hiszen mindhárom mérkőzést magabiztosan nyerték. Ezek a találkozók nagyban segítették a felkészülésünket a hátralévő mérkőzésekre, amelyek előbb elődöntők, majd remélhetőleg döntők lesznek. Sok és kemény mérkőzés vár még ránk március közepétől. Ezeken nemcsak fizikálisan és taktikailag kell magas szinten lennünk, hanem mentálisan is.

– Az elmúlt találkozókat már erre is igyekeztünk felhasználni. Függetlenül attól, hogy esélyesebbek vagyunk az ellenfélnél, a koncentrálásnak nem szabad csökkennie, egy játékosnak tudni kell motiválnia magát, fókuszálni az adott mérkőzésre. Bízom benne, hogy ez is sikerült, és amikor jönnek az igazán adrenalinos megmérettetések, akkor sem lesz gond.

Hiányérzetem nincs, de természetesen éppen a hátralévő mérkőzések miatt teljesen elégedettek nem lehetünk.

– Nem szabad elkényelmesedni, hiszen a következő meccsünk a jövő hét végén lesz. Az elmúlt nyolc fellépésünket szettvesztés nélkül hoztuk. Ezt most lezártuk, húztunk egy vonalat, és a következő találkozókra össz­pontosítunk – fogalmazott ­Németh Szabolcs.

Hétfőn este kiderült, hogy a mieink a Vasas ellen játszanak majd a döntőbe jutásért, az angyalföldiek a harmadik meccsen is nyertek az újpestiek ellen. Addig azonban jön még a jövő hét végi Magyar Kupa négyes döntő, a fináléba jutásért az Újpestet kell legyőzni.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában