tenisz

2021.03.29. 20:25

Miamiban triplázott Rubljov

Marcinak nem volt ellenszere a kiváló formában teniszező orosz ellen.

Fotó: illusztráció: instagram

Fucsovics Márton (40. a világranglistán ) és Andrej Rubljov (8.) először négy éve játszottak egymás ellen. Akkor Marci nyert. Tavaly fordult a kocka, mert az orosz visszavágott. Idén pedig immáron harmadszor léptek pályára egymás ellen a felek. Játszhattak volna négyszer is, ám a katari tornán Marci sérülés miatt visszalépett. Előtte Rotterdamban nyert Rubljov, után pedig Dubajban.

Az újabb mérkőzésük helyi idő szerint hétfőn délután fél kettő körül kezdődött Miamiban. Az ATP 1000-es tornán Marci a huszonkilencedik, ellenfele a negyedik kiemelt volt. Sajnos az első játszma nem a magyar teniszezőé volt. Ellenfele sokkal koncentráltabban játszott, 1:1 után először nyerte el riválisa adogatójátékát, majd miután a sajátját lávgémmel hozta, másodszor is brékelt.

Marci próbálkozott de igazán nem érezte a játékot. Rubljov már egyjátéknyira volt a szettől, szerencsére Fucsovics hozta a szerváit, így megmaradt a remény. Sajnos nem sokáig, mert Rubljov megérezte a vérszagot és egy újabb lávgémmel nem kegyelmezve 27 perc alatt 6:2-re megnyert az első játszmát.

A folytatásban ismét 1:1 után brékelt Rubljov, pedig Marci játéka feljavult, remek labdameneteket produkáltak a felek. Aztán ismét Marci szervált, 40-0-re vezetett, ám az orosz kiváló adogatásfogadásokkal fordított és újfent brékelt. Rubljov egyre magabiztosabb lett, Marci sajnos nem tudott felpörögni. Egyre reménytelenebb lett a helyzete, aztán Rubljov három meccslabdához jutott. Az elsőt kihasználva harmadszor brékelve 26 perc alatt 6:1-re nyert és jutott tovább.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában