Fatum-Nyíregyháza

2021.03.17. 09:53

Nem ülnek bele a kényelmes fotelbe

Az egyik célját elérte a Fatum, de további nagy feladatok várnak a nyíregyházi csapatra.

MK

A kupagyőztes csapat tagjairól különleges fotók készültek, amiket kedden ők is megtekintettek a városháza előtt

Fotó: Dodó Ferenc

Izgalmas, és írhatjuk, hogy fantasztikus hétvégén van túl a Fatum-Nyíregyháza. Mint ismert, Tóth Fruzsináék múlt szombaton nagy küzdelem árán, 2:0-s hátrányból felállva fordítottak az Újpest elleni Magyar Kupa-elődöntőben, majd vasárnap kiváló játékkal, 3:0-ra legyőzték a Békéscsabát a fináléban.

Mint egy dízelmotor

Az UTE elleni meccs nagyon nem úgy indult, ahogy arra a nyíregyházi szurkolók számítottak, de kedvenceik még időben kapcsoltak.

– Nem bíztuk el magunkat, de természetesen azt tápláltuk a játékosokba, hogy győzni megyünk Budapestre – értékelt lapunknak Németh Szabolcs vezetőedző.

– Az UTE az utóbbi időben jó formában van, ami önbizalommal is párosul, ez az, amit nem kezeltünk jól. Mondtam a lányoknak a mérkőzés elején, hogy nekünk fognak esni, mert ez az egy lehetőségük van. Jöttek az Újpesttől tudatos és szerencsés pontok is, erre nem tudtunk nyugodtan reagálni, hanem feszültté váltunk.

A játékosok önfeledt öröme a lefújás után | Fotó: mrsz

– A szakmai stábbal kerestük azokat a játékoskapcsolatokat, amik működnek, s mint kiderült, a megfelelő hangot is meg kellett találni. Nem jellemző, de most a vehemensebb kommunikációra volt szükség, az ébresztette fel őket. Két hónapja nem játszottak olyan hőfokú mérkőzést, mint a kupaelődöntő, nekik is fel kellett venni a ritmust. Mint egy dízelmotor, ha szépen bemelegszünk, felvesszük a hőfokot, akkor működik jól az egész. Az Újpest elleni vesztes játszmák után hat csodálatos szettet játszottunk, amiért le a kalappal a lányok előtt.

Neira Ortiz Ruiz, Lászlop Alexandra és Karla Klaric büszkén pózolt az aranyéremmel | Fotó: mrsz

Mint azt a meccstudósí­tásunkban megírtuk, a tréner a második szettben a nyíregyházi pályafutása legtüzesebb időkérését tartotta meg. Hozzá kell tenni, idáig nem is nagyon volt szükség hasonlóra.

– Ahogy a játékosok tanulnak tőlünk, mi is tanulunk tőlük, ezek a szituációk fejlesztenek minket, ezt is meg kellett élni – reagált a fiatal edző. – Én is a pályám elején járok, nem volt még kupadöntőm vagy bajnoki finálém korábban. Utólag széles mosollyal mondhatom, örülök, hogy így éltem meg, mert nagyon tanulságos volt.

A szakmai stáb és a háttérben dolgozók is kitettek magukért | Fotó: mrsz

A vasárnapi döntőben aztán nem történt „semmi különös”: a Fatum játékosai lenyűgöző módon hajtottak végre egy tökéletesen kidolgozott taktikát.

– Mindig mondom, hogy a játékosok az alapjai az egésznek – tette hozzá a tréner. – Ha nem olyan akarattal és elánnal játszanak, ahogy tették, akkor az általunk elképzelt taktika nem ér semmit. Le a kalappal, mert amit megálmodtunk, azt ők a pályára vitték, és elég látványosan végrehajtották.

A sokadik vonalat húzzák

A csapatnak nincs lehetősége napokig örömmámorban úszni, hiszen vasárnap már a Vasas elleni elődöntővel folytatódik a bajnokság.

– Most húzunk egy vonalat, és a következő feladatra koncentrálunk. Ezt nem egyszerű megtenni egy ilyen siker után, ráadásul már a sokadik vonalat húzzuk, de a sikerekért muszáj tovább dolgozni. Ez az eredmény beleültethet minket egy kényelmes fotelbe, ami rosszra vezetne. A lányok képesek duplázni, én hiszem, hogy meg is csináljuk, de csak úgy lehet, ha most tovább koncentrálunk, és majd a szezon végén ünneplünk – zárta szavait Németh ­Szabolcs.

MK

Borítókép: A kupagyőztes csapat tagjairól különleges fotók készültek, amiket kedden a játékosok is megnéztek a városháza előtt | Fotó: Dodó Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában