Fatum-Nyíregyháza

2021.03.04. 09:17

Nincs akadálya, hogy nagyot álmodjanak a Fatumnál

Vincent Lacombe a felesége miatt könnyen döntött a karrier- és országváltás mellett.

MK

Vincent Lacombe Zsófiával és közös kislányukkal, Louisával költözött Magyarországra

Fotó: Fatum-Nyíregyháza

A Fatum-Nyíregyháza nagyot erősített nyáron a Lacombe házaspárral: a csapat Zsófia személyében egy kiváló játékossal gazdagodott, Vincenttel pedig egy fiatal, ambiciózus edzővel lett teljes a szakmai stáb. Zsófiát régóta ismerhetik a röplabdabarátok, hiszen annak idején a magyar élvonalból indulva szép karriert futott be Franciaországban, és évekig segítette a válogatottat, a Nyíregyházán nyújtott teljesítménye pedig magáért beszél, nem is kell különösebben kommentálni.

A szívére hallgatott

Vincent másfél éve csöppent bele a magyar röplabdázásba azzal, hogy feleségével együtt az Újpesthez igazolt, tavaly nyár óta pedig már a nyíregyházi csapatot igyekszik segíteni a lehető legnagyobb célok elérésében.

Ismerjük meg jobban Vincent Lacombe-ot, a Fatum-Nyíregyháza francia másodedzőjét!

– Két éve vonultam vissza a profi röplabdázástól, egészen fiatalon, még csak harmincéves voltam – emlékezett vissza Vincent Lacombe a közelmúltbeli legnagyobb elhatározásaira. – Ennek két oka volt.

Egyrészt nem voltam már képes mindennap ugyanolyan szenvedéllyel és koncentrációval dolgozni, idővel nem szerzett örömet az edzés.

– Tizenkét éven keresztül mindennap keményen készültem, nyáron sem álltam meg, mert tagja voltam a strandröplabda-válogatottnak. Mentálisan teljesen kimerültem. Másrészt azért is volt könnyű a visszavonulás mellett dönteni, mert mindenképpen együtt akartunk maradni Zsófival. Ő sok áldozatot hozott értem, ezúttal én mondtam neki, hogy ha jó lehetősége van újra Magyarországon röplabdázni, akkor menjünk. Egyébként is a szívemre hallgatok, amikor fontos döntések elé érkezem.

Mint mondja, külföldre költözni nem egyszerű, de neki ezt megkönnyítette, hogy továbbra is a röplabdával foglalkozhat, valamint a felesége miatt itt is otthon érezheti magát. Hozzá kell tenni, Vincent a sportágon belül is új feladatokkal ismerkedett meg, hiszen a játékos-pályafutása után az Újpestnél és immáron Nyíregyházán másodedzőként kell a legjobbat nyújtania, mindezt női vonalon, márpedig a férfi- és a női szakág között is vannak különbségek.

Gyorsan elemzi a helyzetet

– Számomra ez nem nehéz, mert a csapatunk magas színvonalon játszik, közelít a férfi röplabdához – reagált a felvetésre. – Szabival (Németh Szabolcs vezetőedző – a szerk.) arra törekszünk, hogy hozzáadjuk azokat a technikai elemeket, amik jellemzőek a férfiszakágra, és azt gondolom, jó úton járunk. A különbségnek inkább azt mondanám, hogy teljesen máshogy kell kezelni a játék pszichológiai részét.

– Okos játékosnak tartottam magam, aki jól ismeri a röplabdát – felelt Vincent arra a kérdésre, edzőként mit tart a legnagyobb erősségének. – Gyorsan átlátom, mi az, ami rosszul működik egyéni vagy csapatszinten, és a megoldást azon nyomban képes vagyok átadni a lányoknak. Ugyan ahhoz még fiatal vagyok, hogy edzői filozófiáról beszéljek, de olyan csapatot akarok látni, ami agresszívan és magabiztosan küzd minden pontért. Edzőként arra törekszem, hogy minden játékosból a legjobbat hozzuk ki.

Nekünk is az a feladatunk, hogy a maximumot adjuk az edzések során, a mérkőzést már mindenkinek csak élvezni kell, és megmutatni, hogy mit tanult a héten.

– Nagyon boldog vagyok, hogy itt dolgozhatok, jó helyem van a szakmai stábban. Szabi vevő az ötleteimre, a klub is minden támogatást megad. Semmi nem akadályoz minket abban, hogy nagyot álmodjunk.

Egyelőre franciául és angolul

Ha minden jól megy, az edző idővel magyarul is átadhatja észrevételeit a csapatnak és a vezetőedzőnek.

– Egyelőre nem túl jó a magyartudásom. A csapatban angolul beszélünk, otthon pedig franciául, mert Zsófi tökéletesen beszéli a franciát. Szükségem lesz egy különtanárra, valószínűleg a következő szezontól. Igyekszem fejlődni – zárta szavait Vincent Lacombe.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában