Fatum-Nyíregyháza

2021.03.23. 09:14

Végig irányítva nyert a Fatum

A Vasas csak időnként tudta kozmetikázni a különbséget az apróbb kommunikációs hibák miatt.

ML

Neira Ortiz Ruiz (14) remekül blokkolt

Fotó: Dodó Ferenc

Hajrájában van a női röplabda Extraliga. A rájátszásban a legjobbak az elődöntőket kezdték meg. A Fatum-Nyíregyháza vasárnap este a Vasas-Óbuda csapatát fogadta a Continental Arénában. Miként arról már beszámoltunk, a mieink szettvesztés nélkül húzták be a három győzelemig tartó párviadal nyitányát.

Ne legyenek kimaradások

– Ami nagyon kedvező volt, az az, hogy az elejétől kezdve mi irányítottuk a játékot, kézben tartottuk a mérkőzést – kezdte a vasárnap esti találkozó értékelését Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

Egyszer-kétszer volt olyan, hogy magunkra engedtük a Vasast, de ezek mindig akkor jöttek, amikor megvolt a megnyugtató előnyünk.

– Azokat az időszakokat tudta kozmetikázni a Vasas néhány állásban. Fontos, hogy ilyen kimaradások ne legyenek a jövőben. A második szett elején mondtam a lányoknak, hogy ha az apró kommunikáció miatti hibákra oda tudunk figyelni, akkor nagyobb különbséget tudunk tenni a pontok közé. Ez meg is látszott, mert 18-ra húztuk be a játszmát.

Igyekeznek megvalósítani

– Az is a mérkőzéshez tartozik, hogy az első szettben adtunk a fővárosiaknak tíz ki nem kényszerített hibát – folytatta kritikusan Németh Szabolcs. – Ezt persze nem szabad, tudunk min dolgozni még akkor is, ha szép és domináns játékkal rukkoltunk ki. Mindig azt nézem, hogy hol tudunk javulni, hol tudunk fejlődni. Le a kalappal a csapat előtt, mert bármilyen információ megy a pályára, bármilyen újat kérünk a játékosoktól, egyből próbálnak rá reagálni és megvalósítani.

Hétfőre pihenőt kaptak a játékosok, keddtől folytatódik a munka, hiszen csütörtökön a Vasas-Óbuda otthonában találkoznak a felek. A másik elődöntőn meglepetés született, a Kaposvár 3–0-ra legyőzte a házigazda Békéscsabát.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában