Hübner Nyíregyháza BS

2021.04.07. 09:30

A kevesebb eladott labda lehet a szerdai meccs kulcsa

A nyíregyházi kosarasok idegenben folytatják a negyeddöntőt.

MK

Borisz Maljkovics látta a hibákat

Fotó: Pusztai Sándor

A Hübner Nyíregyháza BS 81–71-es győzelemmel kezdte meg az NKA Pécs elleni negyeddöntőt. Az utóbbi időben kisebb hullámvölgybe került Cápák a szombati összecsapáson sem úgy játszottak, mint az alapszakasz nagy részében, az átlagosnál többet hibáztak, de a második félidőben már voltak olyan periódusok, amikben a csapat a régi arcát mutatta.

– Jól kezdtük a mérkőzést, kétszer is elmentünk kilenc-tíz ponttal, de engedtük az ellenfélnek, hogy egy pillanat alatt visszajöjjön – értékelt Borisz Maljkovics vezetőedző. – Eladtuk a labdákat, ebből rögtön gyorsindítást vezettek, ami a legnagyobb fegyverük. A második félidőben már jobb ritmusban játszottunk, javult a védekezésünk, ami jobb támadásokat is eredményezett. Mohácsi Máté dobott néhány triplát, megjött az önbizalmunk, de még így is voltak hibák.

A szombati nyitómeccsen 17 eladott labdája volt a Blue Sharksnak, ami viszont pozitívum, hogy 29-ből 25 büntetőt bedobott a csapat. Pontszerzésben Bazsó Brúnó (14 pont), Tóth Gergely (20) és Mohácsi Máté (22) jeleskedett.

Kontrollált támadás

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc szerdán folytatódik Pécsen. A nyíregyháziak edzője tudja, hogy mi vezethet sikerre a Rátgéber Akadémia csapata ellen.

– Kontrollálni kell a támadás ritmusát, az apró hibákat kiszűrni, így kevesebb eladott labdánk lesz – ismertette várakozásait a tréner. – Az indításaikra továbbra is oda kell figyelni, például Lados Erik és Benke Krisztián a saját palánkja alól sokszor végigmegy a pályán, amit nem engedhetünk nekik. Kevés faultunk volt az előző meccsen, ezeket is okosabban kell használnunk. Ha minderre odafigyelünk, akkor jó mérkőzést játszhatunk, de biztosan nem lesz könnyű dolgunk.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában