NB I.

2021.04.09. 22:18

A Kisvárda emberhátrányban győzött Mezőkövesden

A szabolcsiak Claudiu Bumba büntetőjével verték meg a Borsod megyei riválist.

Fotós: Árvai Károly

Több gólt szerezni, mint az ellenfél. A vezetőedzők, Supka Attila és Pintér Attila is ezt a célt jelölte meg a péntek esti mérkőzés előtti nyilatkozatában. Egyszerű játék ez a futball, nem igaz?

Persze, ha a tabellára néztünk a találkozó előtt, láthattuk, hogy nem indokolatlan a játéknak ezt az elemét kiemelni, ugyanis a Kisvárda és a Mezőkövesd is csupán 34 találatot kapott 27 forduló alatt, aminél csak három csapat büszkélkedhet jobb statisztikával. Ehhez hozzátehetjük, hogy a szabolcsiak az egész mezőnyben a legkevesebbszer találtak az ellenfelek kapujába, benne volt tehát a pakliban, hogy 0–0-s eredmény születik, esetleg egyetlen gól dönti el a meccset.

A huszadik perctől abban bízhatott Supka Attila, hogy az utóbbi valósul meg, együttese ugyanis Claudiu Bumba büntetőjével előnybe került. Innentől kezdve azt csinálhatták a vendégek, amihez a legjobban értenek, vagyis védekezhettek. Nem volt ritka, hogy a Várda egy szem csatára, Fernando Viana is visszahúzódott a saját térfelére, csapata pedig jól is zárt, a Kövesd nem sok veszélyt jelentett a kapura. Az első félidő utolsó másodperceiben aztán mégis nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, ám Dombó Dávid résen volt és védte Jakub Vojtus ziccerét.

Kisvárdai szempontból borzasztóan indult a második játékrész, hiszen négy perc sem telt el, amikor Cornel Ene a félpályánál, egy ártalmatlan szituációban sárga lapot érően szabálytalankodott, kiállításával nehéz helyzetbe hozta a gárdáját, amely már addig is nagy labdabirtoklási hátrányban volt.

A mesterek sakkjátszmájában új emberek álltak harcba: a Kisvárdánál védő, a Mezőkövesdnél támadószellemű labdarúgók érkeztek a pályára. Dombónak több feladata lett, mint korábban, de azért nem forgott olyan óriási veszélyben a kapuja. Összességében fél órával a kiállítás után is az volt megállapítható, hogy a hazaiak próbálkoztak, mentek előre, de a vendégek állták a sarat és nem hibáztak.

Az utolsó tíz percre igencsak elfáradtak a várdaiak, ám egy-egy kontrával még ők kerültek nagyobb helyzetekbe. Jelena Richárd a ráadásban közel járt ahhoz, hogy lezárja a meccset, de az elpuskázott lehetőség szerencsére nem bosszulta meg magát, a Kisvárda nagyon értékes három pontot szerzett.

Labdarúgás: NB I., 28. forduló

Mezőkövesd-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)

Gól: Bumba (20.).

Kiállítva: Ene (49.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában