magyar válogatott

2021.04.01. 07:55

Az edzői stáb is tapasztalatot szerzett

Gera vállalja a felelősséget az U21-es válogatott szerepléséért.

KM

Gera Zoltán

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A magyar válogatott kiábrándítóan szerepelt a félig hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon. Mint ismert, a mieink – akiknél a Kisvárda futballistája, Kovácsréti Márk egy meccsen játszott csereként – 3–0-ra kikaptak Németországtól, 2–1-es vereséget szenvedtek Romániától, majd kedden a Hollandia elleni 6–1-es vereséggel fejezték be a tornát. Utóbbi találkozó után csalódottan értékelt Gera Zoltán szövetségi edző.

– Nagyon fájó még akkor is, ha nem egy rossz csapattól kaptunk ki, mert a hat gól az nagyon sok – idézi a trénert a Nemzeti Sport. – A harmadik-negyedik után szét­estünk, sorra olyan hibákat követtünk el, amiket ilyen szinten kihasznál az ellenfél. Nagyon rossz érzés, de a helyén kell kezelni ezt a mérkőzést. Az, hogy fiatal csapatunk van, nem vigasztal, mert az eredmény attól még eredmény marad.

Sajnálja a játékosokat

– Sajnálom a játékosokat, hiszen azért egy ilyen vereséget nehéz megemészteni, fájó ez nekik is nagyon – tette hozzá. – A román meccs letörte a fiúkat, így jöttünk a hollandok ellen, miközben tudtuk, hogy nekik több góllal kell nyerniük a továbbjutáshoz. Ennek megfelelően játszottak, mi pedig a végére szét­estünk. A felelősség ezért az enyém, sajnálom ezt a részét. Sok tapasztalatot szereztünk, nemcsak a játékosok, hanem az edzői stáb is. Megismerkedtünk a nemzetközi topszinttel, hiszen a német és a holland válogatottat egyértelműen ide sorolom. Nem kell ezeket a játékosokat bántani, nyolcvan százalékuk ott lesz a következő U21-es válogatottban is. Nem abból kell kiindulni, hogy ilyen rossz az utánpótlásunk, helyén kell kezelni ezt az eredményt.

Amikor a jövőjéről kérdezték Gerát, úgy válaszolt, „majd a szövetség fogja értékelni a munkánkat, aztán tudunk beszélni arról, hogy mi lesz utána”.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában