Kosárlabda

2021.04.24. 12:42

Az első meccs a legfontosabb

A Hübner Nyíregyháza BS hazai pályán kezdi meg a Vasas elleni elődöntőt.

MK

Fizikailag megterhelő párharc lesz a Vasas elleni | Fotó: KM-archív/Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Péter

A Hübner Nyíregyháza BS közel két hét szünet után szombaton, az elődöntőben folytatja szereplését. Mint ismert, a Cápák az NKA Pécsen jutottak túl 3–0-s összesítéssel, míg aktuális ellenfelük, a Vasas ugyanilyen magabiztossággal ment tovább a Salgótarján elleni párharcból.

Fel kell szívniuk magukat

– Az elmúlt napokat arra használtuk, hogy maximálisan felkészüljünk a Vasas elleni mérkőzésekre – mondta Borisz Maljkovics, a nyíregyháziak vezetőedzője.

A program

Április 24., 18.00: Nyíregyháza–VasasÁprilis 28., 19.00: Vasas–NyíregyházaMájus 1., 18.00: Nyíregyháza–Vasas Május 5., 19.00: Vasas–Nyíregyháza – ha szükségesMájus 8., 18.00: Nyíregyháza–Vasas – ha szükséges

– Minden szériában az első meccs a legfontosabb, aki azt nyeri, lépés­előnybe kerül. Ellenfelünk a szezon során küzdött betegségekkel, karanténnal, volt olyan időszak, amikor rosszabbul szerepeltek emiatt, de amióta rendesen tudnak edzeni, jó formában vannak. Ezért sem volt meglepetés, hogy továbbjutottak a Salgótarján ellen, a három meccset látva jól játszottak.

A formára immár a nyíregyháziak sem panaszkodhatnak, a Pécs elleni második mérkőzésen a szezonbeli egyik legjobb játékukat nyújtották, a harmadik összecsapáson pedig a második félidőben produkáltak kifejezetten látványos kosárlabdát. A Vasas persze más ellenfél, mint a negyeddöntős rivális, a négy között jóval nagyobb csatákra lehet számítani. A Cápák januárban 72–69-re győzték le idegenben a fővárosiakat, februárban már simábban, 98–81-re múlták felül őket.

Fizikailag megterhelő párharc lesz a Vasas elleni | Fotó: KM-archív/Sipeki Péter

– Agresszív, fizikailag erős csapat, ugyanerre lesz szükségünk nekünk is, aki jobban bírja ezt a stílust, az nyer – fogalmazott a tréner. – Ha felkészülünk és bírjuk a sok kontaktot, akkor jók vagyunk. Emellett a gyorsindítást is meg kell állítanunk, Radics és Boros szeretnek indításból egy-egyezni, s befejezni a támadást, és Medve sem kaphatja el a ritmust, hogy sorozatban dobja a hárompontosokat.

Teljes kerettel

Jó hír, hogy vállsérülése után újra edzésbe állt Mokánszki Máté, így szombaton már teljes kerettel játszhat a Blue Sharks. A párharc a negyeddöntőhöz hasonlóan az egyik fél harmadik győzelméig tart. A másik ágon a BKG és a MAFC küzd meg egymással a fináléba jutásért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában