Szpari

2021.04.13. 09:26

Bátrabban még szebb lehetett volna

Kilenc bajnoki meccsen maradt veretlen a Szpari, a Loki sem tudta legyőzni a vasárnapi rangadón.

ML

Papucsek Barnáéknak (középen) időnként gondot okozott Szécsi Márk

Fotó: HBN/KOVÁCS PÉTER

Jó passzban van Gálhidi György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. Ami a magánéletét illeti, a napokban megszületett a második unokája, korábban megkapta a védőoltást.

A focira sem lehet panasza, hiszen a Szpari zsinórban kilenc meccsen veretlen, hat győzelme és három döntetlenje volt az elmúlt idő­szakban. Hét mérkőzésen nem rezdült meg a nyíregyháziak hálója, két gólt kaptak, és tizenhatot szereztek. Az utolsó ikszet vasárnap érték el az ősi rivális Loki vendégeként.

Vendéghelyzet volt az első

A meccs úgy alakult, mint a két csapat őszi nyíregyházi találkozója. A hazai együttes vezetett, a vendég pedig a ráadásban egyenlített. Ősszel a Loki a 93., vasárnap a Szpari a 96. percben.

– A miénk volt az első nagy helyzet, talán még szebb is lehetett volna az eredmény, ha egy kicsit bátrabbak vagyunk – kezdte visszapillantását a vasárnapi derbire Gálhidi György.

– Úgy vélem, amennyiben mi szerezzük meg a vezetést, amire több esélyünk is volt, akkor még izgalmasabban alakulhatott volna a találkozó, még eredményesebbek tudtunk volna lenni. Ehhez hamarabb kellett volna megtalálnunk az ellencsapásokat. Illetve a Debrecennek volt egy taktikus támadásfelépítése a középső zónában. Ráadásul Szécsi jól mozgott vissza, Ugrai és Bódi pedig szélességben nagyon sokszor voltak megjátszhatók. Az első félidőben ezt nem tudtuk igazán lereagálni, a másodikban már inkább.

Vasárnap jön a Siófok

– A szünetben is a fentiekre hívtam fel a figyelmet, Papucsek például már sokkal jobban kilépett Szécsire, jobban zártuk a közepét. Ami egyébként erősségünk, ám most nem működött úgy, mint korábban. Talán nem hittük el, hogy több keresnivalónk van a Debrecen otthonában, nagyobb önbizalommal kellett volna játszanunk. Ám ez egy folyamat, ezt hiába mondom a játékosoknak, ezt nekik kell megérezni – így Gálhidi György.

A hétfő a szokásoknak megfelelően pihenőnap volt, kedden folytatódik a munka, hiszen vasárnap jön az újabb bajnoki, mégpedig itthon a Siófok ellen.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában