úszás

2021.04.09. 12:07

Hatházi Dóra is pillangózhat a budapesti Európa-bajnokságon

Keményen készül a megmérettetésre; Ivett átesett a vírusfertőzésen.

ML

Hatházi Dóra

Fotó: sportcentrum

Borúra derű! Múlt ­szerdán hirdették ki a budapesti úszó Európa-bajnokságon induló válogatottat. Ebben nem kapott helyet nyíregyházi, pedig Hatházi Dórának és Szurovcsják Ivettnek is volt erre esélye. Utóbbi két bronzérmet szerzett a közelmúltbeli országos bajnokságon, ám mindketten elmaradtak a válogatási szintidőtől. Aztán jött a jó hír, miszerint mégis lesz nyíregyházi induló.

Két számban indul

– A múlt héten, a kerethirdetést követő napokban ­felhívott dr. Sós Csaba szövetségi kapitány. Közölte, hogy mivel Késely Ajna nem indul 200 pillangón, ezért úgy döntött, hogy Dóri is bekerült a válogatottba. Nemcsak 200-on, hanem 100 pillangón is. Természetesen nagyon örülünk a hírnek, hogy legalább ő ott lesz a kontinensbajnokságon – vélekedett érdeklődésünkre Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszószakágának vezetője és edzője.

Ivett bajnokságbeli eredményeit minden bizonnyal befolyásolta, hogy Budapestről hazaérkezve pozitív tesztet produkált. Ezek szerint lappanghatott benne a vírus. Szerencsére azóta már negatív tesztet produkált.

Nagyon örülök annak, hogy végül ott lehetek a budapesti Európa-bajnokságon

– tudatta olvasóinkkal Hatházi Dóra. – Sajnos az országos bajnokságon elmaradtam az időktől, pedig remek fizikai állapotban voltam. Talán mentálisan nem sikerültek úgy az úszások, miként szerettem volna.

Keményen tréningezik

– Az biztos, hogy megfogott a Duna Aréna, a hatalmas, nézők nélküli lelátó. Ezen már túl vagyok, és gőzerővel készülök. Még öt hét van az Európa-bajnokságig, most amolyan alapozásszintű munkát végzünk, csütörtökön reggel is hét kilométert úsztam. Itthon edzek, azt még nem tudom, hogy az Eb előtt lesz-e valamilyen közös edzés a válogatottaknak. A lényeg az, hogy igyekszem minél jobb formába kerülni – így Dóra.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában