Fatum-Nyíregyháza

2021.04.14. 09:43

Megérte várni a végső győzelemre

Tóth Fruzsina és ­Genesis Francesco idáig „csak” a Magyar ­Kupában diadalmaskodott.

MK

Tóth Fruzsina és Genesis Francesco

Fotó: Dodó Ferenc

A nyíregyházi szurkolók szívének mindig kedves, ha saját nevelésű játékosoknak is tapsolhatnak. A Tóth testvérek, Dalma és Fruzsina remélhetőleg hosszú évekre biztosítja ezt a Fatum-Nyíregyházánál. Fruzsina már az előző években is alapembere volt a csapatnak, a bajnoki címmel visszavonhatatlanul beírta magát a klub történelmébe.

– Mindig álom volt, hogy bajnok legyek – mondta el lapunknak a válogatott liberó. – Ugyan nem mérkőzések döntötték el az elsőséget, úgy érzem, az egész csapat és én is megdolgoztam azért, hogy az aranyérem a nyakunkban lógjon. Teljesen más érzés, ha mérkőzés után, kifulladva kapja meg az ember az érmet és a kupát, de nem vagyunk elkeseredve, mert teljes mértékben megérdemeltük.

A 21 éves játékostól azt is megkérdeztük, hogy összehasonlítható-e a bajnoki cím a Magyar Kupa-sikerekkel.

Beérett a munka

– Szerintem a bajnoki cím többet ér, mert több munkát kellett beletenni, mint a Magyar Kupába. Ezt soha nem fogom elfelejteni – tette hozzá Tóth Fruzsina.

A Continental Aréna falán zászlók emlékeztetnek a Fatum-Nyíregyháza Magyar Kupa-sikereire és bajnoki dobogós helyezéseire. Mindegyik eredménynek tevékeny részese volt az együttes jelenlegi csapatkapitánya, Genesis Francesco, aki kedd este már egy Extraliga-aranyat is betehetett az éremgyűjteményébe.

– Amikor Nyíregyházára igazoltam, még nem volt ilyen erős a csapat, ezért nem is gondolkodtam még bajnoki címben – emlékezett vissza a venezuelai–magyar feladó. – Idővel már mindenképpen nyerni szerettem volna, ezzel örömet szerezni a szurkolóknak, és azt akartam, hogy büszkék legyenek ránk.

Nagyon örülök, hogy a kupa után a bajnoki címet is sikerült megszereznünk. Rengeteget dolgoztuk, végre beérett a munka.

– A korábbi csapataink nagyon fiatalok voltak, nem tudtak végig koncentrálni, míg most nagyon profi társaság jött össze, ami mindig a célra fókuszált. Folyamatosan segítettünk egymásnak mindenben, és a munka mellett jó hangulatot is teremtettünk. Mindig arról beszéltünk, hogy nyerni kell, már amikor elkezdtük a munkát, és megismertük egymást, akkor is éreztem, hogy megcsinálhatjuk.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában