ökölvívás

2021.04.09. 12:03

Nyíregyháziak a világbajnokságon

Beri Kevin és Petrimán Patrik is indul Kielcében, Nagy Lajos az edzői stáb tagja.

ML

A nyíregyháziak a tatai táborban, Petrimán Patrik (b) és Beri Kevin között Nagy Lajos

Fotó: boxing.hu

Hamarosan Kielcére figyel az amatőr ökölvívóvilág. A lengyel városban rendezik a jövő héten az ifjúsági világbajnokságot, amelyen a hírek szerint több mint ötven ország versenyzői lépnek szorítóba.

Románokkal és szlovákokkal

A Magyar Ökölvívó Szövetség döntése értelmében népes csapatot indítunk, bár nem lesz minden súlycsoportban magyar résztvevő. Kilenc fiú és hat lány alkotja az utazó keretet. Örömteli, hogy az NYVSC-Big Boxingot hárman is képviselik a világbajnokságon. Beri Kevin (91 kg) és Petrimán Patrik (64 kg) a szorítóban, Nagy Lajos az edzői stáb tagjaként.

A válogatottak második hete Tatán készülnek, megy a munka rendesen.

– A múlt héten kemény kesztyűzések voltak, ezeken az előírásokat betartva részt vettek a román válogatott tagjai, illetve a szlovákok is eljöttek néhány versenyzővel – kezdte tájékoztatását Tatáról Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing vezetőedzője, a válogatott egyik edzője. – A héten tovább folytattuk a munkát, igyekszünk mindenkit a legjobb formába hozni a világbajnokságra.

Nehéz esélyt latolgatni

– Ami az esélyeket illeti, most nagyon nehéz bármit is megfogalmazni, hiszen egy esztendeje nem voltunk a nemzetközi porondon – folytatta Nagy Lajos. – Persze videókat néztünk, ám az nem olyan, mint amikor szemtől szemben állnak a felek. A keret tagjai odateszik magukat az edzőtáborban, de hogy ez mire elegendő, az sok mindentől függ. Ez amolyan mély víz lesz, mert nem tudjuk, hogy a riválisoknál ki és milyen erőt képvisel, másrészt sok minden függ a sorsolástól. Az elvárás elsősorban a tisztes helytállás, a minél eredményesebb szereplés. Az, hogy mire lesz elég, az előbb említettek függvénye is.

– Ami Kevint és Patrikot illeti, elfogultság nélkül mondhatom, hogy talán ők vették a legkomolyabban a felkészülést, példásan dolgoztak. Ami az ő esélyeiket illeti, ugyanaz a helyzet, mint a többieknél. Érmet is hozhatnak, de az első körben is búcsúzhatnak. Számomra a legfontosabb az lesz, hogy mennyit tudnak kihozni magukból. Amennyiben se bennük, se bennem nem marad hiányérzet, akkor elégedett leszek a helyezéstől függetlenül. A sok kérdőjel miatt senkire nem rakunk terhet, nem fogalmaztunk meg helyezéseket – így Nagy Lajos.

Az előző héten a nyíregyházi klubnak még egy tagja ott volt. A felnőtt válogatott Kovács Richárd egyrészt besegített a fiatalok gyakorlásain, másrészt saját edzésmunkáját is végezte. A héten itthon készül, majd hétfőn kéthetes tatai edzőtáborba utazik.

Szombaton indul a busz

Visszatérve az ifikhez, a magyar különítmény szombaton busszal indul Tatáról. A több mint 200 ezer lakosú Kielce Közép-Lengyelországban található a Silnica folyócska két partján. A Szentkereszt vajdaság fővárosa régebben mészkőbányáiról volt híres, ma kereskedelmi központ. Több mint hatszáz kilométernyi és legalább tízórás fárasztó utazás vár a csapatra.

Utána lesz idő pihenni, mert az első versenynap jövő héten kedden lesz. Előtte természetesen bemérés és sorsolás, remélhetőleg Fortuna velünk lesz.

ML


Az utazók

Férfiak. 49 kg: Hegedűs Levente (Csepel Király Team). 52 kg: Bernáth László (DVSC). 56 kg: Száraz Gergő (Csepel Király Team). 60 kg: Samu Ferenc (PVSK). 64 kg: Petrimán Patrik (NYVSC). 69 kg: Nagy Wilson (Madárfészek-UTE). 75 kg: Szigetvári Ben­degúz (Érd). 91 kg: Beri Kevin (NYVSC). +91 kg: Kiss Levente (Madárfészek-UTE).

Nők. 51 kg: Balogh Zsanett (Hajdúszo­boszló). 54 kg: Szabó Szabina (Csepel Király Team). 57 kg: Varga Beáta (Hell Fight SE). 60 kg: Dobos Rebeka (KSI). 75 kg: Varga Boglárka (Győri Gladiátor). +81 kg: Bereczki Fanni (Szent Pál Akadémia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában