ökölvívás

2021.04.14. 10:02

Patrik: csütörtök, Kevin: péntek

Erőnyerők voltak a nyíregyházi bunyósok az ifi-világbajnokságon.

KM

Petrimán Patrik (b), Nagy Lajos és Beri Kevin a hotelben

Fotó: olvasónktól

Hóesésre ébredt kedden Kielce. Ám hógolyózni nem lehetett, mert mivel nulla fok felett volt a hőmérséklet, a hó el is olvadt. A közép-lengyelországi városban kedden kezdődött el az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság. Végül 52 ország 441 indulója lép majd szorítóba, köztük a magyarok, kilenc fiú és hat lány bunyós.

Szerencsés sorsolás

Az edzői stáb tagja Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing vezetőedzője, és két nyíregyháziért is szoríthatunk majd itthonról, Petrimán Patrikért (64 kg) és Beri Kevinért (91 kg).

– Megvolt a sorsolás, abból a szempontból szerencsénk volt, hogy az első körben erőnyerők a srácok. Patrik súlycsoportjában harmincketten vannak, ő csütörtökön kezd a német Franklyn Dwomchof ellen. Kevinéknél huszonnégyen vannak, ő pénteken a lengyel Kajuk Straszewski és az izraeli Manuchar Krifeli mérkőzésének győztesével találkozik. Egyelőre nem tudunk sokat az ellenfelekről, de igyekszünk majd minél több infót szerezni, illetve megnézni a meccseiket.

Belvárosi hotelben

A több mint félezer vendég (versenyzők, edzők, bírók) több szállodában lakik. A magyar válogatott Kielce központjában, a sétálóutcáján a hangzatos nevű Grand Hotelben, amelyen azért meglátszanak az évek. Miként azt Nagy Lajos elmondta, a szállodában néhány európai nemzet – moldávok, fehéroroszok, és dánok – mellett indiaiak marokkóiak, nepáliak, kolumbiaiak, dél-afrikaiak vannak.

– A szervezők igyekeznek betartatni a járványügyi előírásokat. A mieinknél ezzel nincs gond, hordják a maszkot, fertőtlenítik a kezüket, betartják a távolságot, mi erre nagyon odafigyelünk. A szállodánktól mintegy három kilométernyire van a csarnok, ahová busszal szállítják a versenyzőket, edzőket, bírókat. Mindenki a mérkőzése előtt egy órával mehet be a csarnokba, és a találkozója után azonnal távoznia kell. Szigorúan akarják tartani az időren­det, ezért ha egy ­meccs a tervezettnél hamarabb ér véget, akkor is megvárják a következő kiírt kezdési idejét – így Nagy Lajos.

KM

Borítókép: Petrimán Patrik (b), Nagy Lajos és Beri Kevin a hotelben | Fotó: olvasónktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában