Kézilabda

2021.05.15. 11:58

A becsületükért küzdenek

Bozidar Bursac tisztes helytállást vár csapatától szombaton.

BB

Erdős Zoltán decemberben hetet lőtt a Mezőkövesdnek | Fotó: Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Két forduló van már csak hátra az NB I/B-s bajnokság Keleti csoportjának küzdelmeiből. Ez azonban nem lesz sétagalopp az amúgy is viharvert nyíregyházi csapatnak, szombaton az előző idényt még az élvonalban töltő Mezőkövesd vendégei lesznek Varga Lászlóék, az utolsó fordulóban pedig a már bajnok Kecskemétet fogadják.

A borsodiakkal december 5-én mérkőztek meg a Continental Arénában, akkor szoros félidőt követően (11–13), magabiztosan nyertek a vendégek (23–31), a találkozón Erdős Zoltán volt a legeredményesebb hazai játékos hét találattal.

Gyors játékra törekszenek

– Ellenfelünk kemény hatos falat védekezik, így a beállónak nem sok lehetősége adódik, kintről pedig nem vagyunk elég hatékonyak, ezért gyors játékra kell törekednünk, labdaszerzések után lerohanásokból lehetünk eredményesek. Kapusaik stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak egész idényben, és villámgyors, ügyes szélsőik vannak – latolgatta az esélyeket Bozidar Bursac, a Nyíregyházi KC edzője.

Erdős Zoltán decemberben hetet lőtt a Mezőkövesdnek | Fotó: Pusztai Sándor

– Továbbra is nagyon kevesen vagyunk, ezért ezúttal sem lesz egyszerű dolgunk, de azt mindenképpen elvárom a játékosoktól, hogy becsületesen küzdjenek. A tisztes helytállás lehet a célunk, valahogy túl kell élnünk ezt a szezont. Gadnai Attilára ismét számíthatok, valamint bevethetőek lesznek a kettős igazolással rendelkező játékosok is, Nagy Levente számára viszont sérülése miatt véget ért a szezon – zárta Bozidar Bursac.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában