Szpari

2021.05.18. 09:00

A nyíregyháziaknak helyén volt a szívük és a fejük is

Huszák Gézának olyan érzése volt, mint a kilencmeccses veretlenségi sorozat idején.

MK

Farkas Aurélék győzelemmel zárták az idényt

Fotó: Veszprém megyei Napló

A Nyíregyháza Spartacus különösebb tét nélkül futballozhatott az NB II.-es bajnokság utolsó heteiben, hiszen az már régen eldőlt, hogy kiesési gondjai nem lesznek a csapatnak, mint ahogy a feljutási csatába sem szólhat bele.

A keret sorozatban elszenvedett négy vereség után azért küzdhetett, hogy valamelyest jó szájízzel fejezze be az idényt. Ez sikerült: a Szpari 2–0-ra megverte a Vasast, majd a múlt vasárnapi szezonzárón a negyedik helyre pályázó Ajka vendégeként is nyert 1–0-ra.

Végig egységesek, masszívak

– Nehéz kétszer olyan jól játszani, mint a Vasas ellen, ezért tartottam kicsit a meccstől, de helyén volt a srácok szíve és feje, maximálisan koncentráltak – értékelt Huszák Géza, a Spartacus megbízott edzője. – Nagyon jó volt a csapat védekezése, az Ajka kevés lehetőséget hozott össze, de azt el kell ismernem, hogy nem véletlenül tud maga mögött ilyen szezont. Gyors emberei vannak elöl és széleken, Nagy Krisztián remek gólszerző, Zsolnai Richárd is kimondottan jó futballista.

– Szerencsére a második félidőben nagyon jól sült el a csere, Hamed pályára került és egy percen belül gólt szerzett, ami megváltoztatta a játék képét, mert az Ajka kényszerhelyzetbe került – folytatta a tréner. – A hazaiak kénytelenek voltak nyitottabban játszani, de tudták, hogy ha nagyon kinyílnak, a mi gyors embereink is gondot okozhatnak, illetve összjátékban sem vagyunk rosszak. Nagyobb erőt mozgósítottak a támadójátékukra, de nem alakítottak ki igazán nagy helyzetet. Momentumok persze voltak, ám ezeket jól hárították a védők, illetve a kapusunk, miközben az ellentámadásainkban mindig volt veszély. Végig egységesek, masszívak voltunk, ugyanazt éreztem, mint a kilencmérkőzéses veretlenségi széria idején.

A csapat a héten megkezdte a pihenőjét, június 14-én áll újra munkába. Hogy melyik játékosokkal, és milyen edző irányításával kezdődik a felkészülés, arról később ad tájékoztatást a klub.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában