Nyíregyháza

2021.05.05. 09:00

Államtitkár az uszodában

Dr. Szabó Tünde beszélgetett az Eb-n induló Hatházi Dórával.

ML

Dr. Szabó Tünde drukkol az Eb-n induló Hatházi Dórának

Fotó: NYSC

Már javában májusban vagyunk, ebben a hónapban 10–23. között rendezik Budapesten a 35. LEN Európa-bajnokságot. Örömteli, hogy medencés versenyeken a Nyíregyházi Sportcentrum is képviselteti magát. Hatházi Dóra három számban indul, 100 és 200 pillangón, valamint a 4x100 mix vegyes váltóban. Dóri Urbin Tamás irányításával itthon készül.

A felkészülésről érdeklődött

– Köszönöm az érdeklődést, eddig minden rendben van. Napi két edzés van, illetve egy kondizás. Továbbra is itthon készülök, és szerintem a jövő hét közepén már Budapesten folytatjuk a többi válogatottal – tudtuk meg Hatházi Dórától.

Az elmúlt héten csütörtökön illusztris vendég járt a Városi Uszodában. Olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes egykori hátúszónk, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár látogatta meg az edzést és beszélgetett Dórival.

– Mint egykori úszó az edzésekről, a felkészülésről érdeklődött dr. Szabó Tünde. Elmondása szerint nagy eredmény, hogy ott lehetek az Európa-bajnokságon, és nagyon fog nekem és persze a többi magyar versenyzőnek szurkolni – tudtuk meg Dórától.

A tervek szerint május elején Belekben edzőtáborozott volna a Sportcentrum néhány úszója. Végül ez elmarad, mert a törökországi járvány­ügyi helyzet változásai miatt sok volt a bizonytalanság, kockáztatni pedig nem akartak a mieink.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában