kosárlabda

2021.05.22. 08:30

Cápák: Nincs szükség nagy változtatásra

Borisz Maljkovics bízik benne, hogy a szurkolók még az eddiginél is jobb hangulatot teremtenek szombaton.

MK

20210514 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Hübner Blue Sharks Nyíregyháza - BKG NBI/B férfi labdarúgó mérkőzés. képen: Emmanuel Ubilla #0

Fotó: Dodó Ferenc

Amennyiben a Hübner Nyíregyháza BS megnyeri a hazai mérkőzéseit, bajnok lesz. A Cápák ennek a tudatában vágtak neki a rájátszásnak, az NKA Pécs elleni negyeddöntőben, a Vasas elleni elődöntőben és a finálé első meccsén sem hibáztak a Continental Arénában. A pályaelőny tehát minden párharcban nagy segítség, ugyanakkor teher is, mert ha a csapat kikap saját otthonában, az ellenfél kerül karnyújtásnyira a végső győzelemhez.

Így van ez a Nyíregyháza–BKG párviadalban is, ami szombaton 1–1-es állásról folytatódik.

Türelmesen, nyugodtan

A Blue Sharks múlt hét pénteken jó meccsen nyert 89–78-ra, majd szerdán dobása volt a győzelemért, ám az kimaradt, így a szigetszentmiklósiak 74–72-re nyertek.

– Itt a döntőben már az utolsó erőtartalékainkat is mozgósítani kell, és tovább harcolni – vezette fel a találkozót Borisz Maljkovics vezetőedző. – Ismét maximális koncentrációra van szükség elsősorban védekezésben, utána jön csak a támadás. Továbbra is figyelni kell az egy-egyek és a zárás-leválás játékok jó védésére. A taktikában apróságokat beszélünk csak át a csapattal, nincs olyan sok hiba, ami miatt mindenképp változtatni kellene. Ezeket a bizonyos kis játékelemeket kell még jobban, pontosabban végrehajtani. Nem volt probléma a támadással sem az idegenbeli meccsen, megvoltak a tiszta dobások, csak nyugodtabbnak és türelmesnek kell lenni, nem szabad félni attól, hogy leszerelnek dobás közben.

Az első két mérkőzés statisztikái is azt mutatják, hogy roppant kiegyenlített a párharc. Mindkét összecsapáson a hazai csapatnak volt jobb dobószázaléka és több lepattanója, a triplát a Cápák dobták hatékonyabban, több gól­passzt is osztottak ki, és örömteli, hogy a második meccsen jóval lejjebb szorították az eladott labdák számát (15 helyett 7).

A belépés ingyenes

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót továbbra is ingyen tekinthetik meg a szurkolók a helyszínen. Az eddigi szabályokhoz hasonlóan a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak léphetnek be a csarnokba. Akinek nincs lehetősége kilátogatni a mérkőzésre, élő képen nézheti meg a klub YouTube-csatornáján. A biztatásra eddig sem lehetett panasz, a nyíregyházi szurkolók a Vasas elleni utolsó és a BKG elleni első meccsen is sokat segítettek a csapatnak.

– Nagyon jó hangulat volt a utóbbi meccseken, legyen szombaton még jobb! A szurkolók óriási pluszenergiát adnak nekünk – tette hozzá Borisz Maljkovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában