Amatőr Kupa

2021.05.05. 08:54

Desszerttel kezdenék az ebédet

Szerda délben Budapesten játszik kupadöntőt a megye egyes bajnok Tarpa.

MK

A csíkos mezes tarpaiak az MTK stadionjában nyerhetnek kupát

Fotó: Bodnárné Varga Éva

A Tarpa SC szombaton biztosította bajnoki címét a megyei első osztályban, az egyesület játékosai ugyanakkor nem tarthattak nagy ünneplést, ugyanis szerdán újabb trófeát szerezhetnek. A szatmáriaknak ehhez a Pest megyei I. osztály 10. helyén álló Dunavarsányt kell megverniük az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezendő Amatőr Kupában, amire a Magyar Kupában legtovább jutott két amatőrcsapat kvalifikált.

Az M4 Sport által is közvetített találkozó 12 órakor kezdődik, a tarpaiak ezért már kedden megtették a Budapestre vezető 300 kilométeres utat.

A következő lépcsőfok

– Videókat láttunk az ellenfélről, illetve a bajnokságukban dolgozó edzőkollégáktól szereztünk információkat – vezette fel a mérkőzést Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője. – Jó játékosokból álló csapat, amely játssza a futballt. A kupamérkőzésen nem számítanak a bajnoki eredmények, így nekünk is csak ezzel a meccsel és a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Ez az a mérkőzés, amire senkit nem kell külön motiválni, szerintem mindenkinek élmény ilyen pályán játszani egy ilyen szintű mérkőzést.

– Megyünk sorban, az első lépcsőfokot megléptük azzal, hogy magabiztosan megnyertük a megyei első osztályú bajnokságot, a következő lépcsőfok a szerdai kupadöntő – ezek már Tóth Pál egyesületi elnök szavai. – Már azzal is történelmet írt a csapat, hogy megnyerte a bajnokságot, amit megkoronáz, hogy döntőt játszhatunk a kupában. Szeretnénk ezt is megnyerni, de az év legfontosabb mérkőzése az osztályozó lesz, mert ha már megnyertük a megye egyet, és lehetőségünk lenne rá, akkor szeretnénk az NB ­III.-ban szerepelni.

Szurkolók előtt

A tarpai együttes a fővárosban sem lesz egyedül, előreláthatólag 150-200 szurkoló kíséri el a csapatot.

MK


Út a döntőig

Megyei selejtező

1. forduló: Gyulaháza–Tarpa 0–2

2. forduló: Tarpa–Újfehértó 5–3

3. forduló: Nagyecsed–Tarpa 1–1 (11-esekkel: 3–4)

Magyar Kupa, főtábla

6. forduló: Tarpa–Komárom (NB III.) 2–2 (11-esekkel: 4–3)

7. forduló: Tarpa–Felsőzsolca (B.-A.-Z. I.) 4–1

8. forduló: Tarpa–DVTK (NB I.) 0–3

Megyei selejtező

1. forduló: Dunavarsány–Százhalombatta 3–0

2. forduló: Dunavarsány–Vecsés 2–0

3. forduló: Dunaharaszti–Dunavarsány 1–1 (11-esekkel: 3–5)

Magyar Kupa, főtábla

6. forduló: Dunavarsány–Körösladány (NB III.) 2–1

7. forduló: Kaba (Hajdú-Bihar I.)–Dunavarsány 0–2

8. forduló: Dunavarsány–Budafok (NB I.) 0–11

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában