atlétika

2021.05.18. 09:46

Elsőségek és egyéni rekordok a csapatbajnoki elődöntőn

A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái sokat tettek a közösbe Debrecenben.

ML

Bakosi Péter is megnyerte a számát

Fotó: nso/archív

A hét végén Győrben és Debrecenben rendezték az atlétikai csapatbajnokság két elődöntőjét. Utóbbin indult a debreceniek és nyíregyháziak vegyes csapata, a Keleti csoportba egyébként tizenhét együttes nevezett, és a Honvéd lett az elődöntőgyőztes. A Nyíregyházi Sportcentrum tagjai sokat tettek a harmadik helyért, számokat nyertek, egyéni rekordokat döntöttek.

A férfi súlylökésben Tóth Balázs továbbra is remek formában van, Debrecenben is négyszer dobott 17 méter felett, ötödik kísérlete pedig újabb egyéni csúcsot jelent. Ráadásul diszkoszban negyedik lett. Bakosi Péter idei legjobbjával nyerte a magsasugrást, Szikszai Róbert is az élen végzett, a második Káplár János volt. Kerekes Dóra nyerte a női diszkoszt.

Fiatalok remeklése

Nyisztor Petra hármasban az első, távolugrásban egyéni csúccsal második lett. Pál Robin távolban zárt másodikként, és második jobb kísérletével nyerte a hármast. A fiatalok közül Szabó Hunor futott, Lőw Gábor pedig ugrott egyéni rekordot.

– Balázs elkapta a fonalat, engem is meglepett az eredménnyel. Szerencsére az ikarusos Kovács Lacival hasonló korúak, így húzzák egymást. Dóra is jót dobott. Szikszai Robinak most nem jött össze, Káplár Jani és Kerekes Laci már nem edzenek, de a versenyre visszatértek – summázott véleményt a dobók teljesítményéről Kerekes László, a Nyíregyházi Sportcentrum edzője.

– A nem túl nagy létszámú csapat jól teljesített és eredményes volt, szoros küzdelemben végeztünk a harmadik helyen több mint 400 ponttal – vette át a szót Bakosi Béla.

Napsütés és eső

– Szombaton sütött a nap, vasárnap viszont hol esett, hol nem. Peti magabiztosan ugrott, jó állapotban van. Nyisztor Petra távolban egyénit ugrott, ez kicsit észrevehető volt a hármasugrásban, de így is stabilan ugrott és nyert.

– Pál Robin már főállásban tanít, a hármast így is megnyerte és a távolban is pontot hozott. Nagyon elégedett vagyok a fiatalokkal, Lőw Gabival és Vince Milánnal, ők is értékes pontokkal járultak hozzá a kiváló harmadik helyhez.

ML


Atlétika

Csapatbajnoki elődöntő, a Keleti csoportból döntőbe jutottak

1. Budapesti Honvéd 448.5

2. GEAC-Ikarus 417

3. DSC-SI-NYSC 406

4. Viharsarok 323.5

5. Konok Kunok 276.5

6. Dunafok 243 pont

A DSC-SI–NYSC csapatának nyíregyházi tagjainak eredményei

Férfiak. 800 m: 7. Szabó Hunor (1:55,34)

Magasugrás: 1. Bakosi Péter 215, 8. Lőw Gábor 190

Távolugrás: 2. Pál Robin 14,92

Hármasugrás: 6. Pál Robin 66,6, 8. Vincze Milán 12,98.

Súlylökés: 1. Tóth Balázs 17,90, 6. Kerekes László 14,08.

Diszkoszvetés: 1. Szikszai Róbert 58,76, 2. Káplár János 49,75, 4. Tóth Balázs 42,25.

Nők. 400 m: 6. Garai Graciána 61,37

Távolugrás: 2. Nyisztor Petra 58,8.

Hármasugrás: 1. Nyísztor Petra 12,52.

Diszkoszvetés: 1. Kerekes Dóra 55,26, 6. Vass Anett 35,14

Edzők: Bakosi Béla, Cserpák Róbert, Vas László, Kerekes László, Széles Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában