kézilabda

2021.05.21. 09:00

Emelt fővel búcsúznának az osztálytól

A Nyíregyházi KC utolsó NB I/B-s mérkőzését játssza pénteken.

BB

Csikós Patrikék utolsó mérkőzésüket játsszák a másodosztályban

Fotó: Sipeki Péter

Az már április 17-én, a Ferencvárostól elszenvedett vereséggel biztossá vált, hogy a Nyíregyházi KC kiesik az NB I/B-ből, és harmincöt év után ismét az NB II.-ben játszik majd megyeszékhelyünk csapata. Erdős Zoltánék az osztály búcsúmérkőzését pénteken játsszák, ugyanis az utolsó fordulóban a már bajnok Kecskemét érkezik a Continental Arénába.

A bajnok érkezik

A két gárda fordított felállásban decemberben mérkőzött meg egymással, akkor egy gólokban gazdag mérkőzésen a hazaiak lettek gazdagabbak két ponttal. Az esélyek ezúttal is a hírös városiak sikerét sejtetik. Bíró Balázsék az egész szezon alatt kiegyensúlyozott, jó teljesítményt ­nyújtottak, a bajnoki címért végig harcban voltak a Ferencváros és a Szeged U22-es gárdáival, végül az utóbbival játszott döntetlennek köszönhetően biztosították be elsőségüket.

– Mindkét gárda tét és teher nélkül léphet pályára, hiszen ellenfelünk már elérte célját, feljutott az élvonalba, mi pedig sajnos búcsúztunk az osztálytól – vezette fel a találkozót Bozidar Bursac, a Nyíregyházi KC edzője.

Nehéz már így az utolsó találkozóra motiválni a társaságot, mindenki alig várja már, hogy véget érjen.

– Megnéztük a Kecskemét pár mérkőzését, de nem hiszem, hogy abból kellene kiindulnunk. Biztos vagyok benne, hogy Bencze József kollégám pihentetni fogja kulcsembereit és elsősorban azoknak ad majd lehetőséget, akik a szezon során kevesebbet játszottak, de ez az ő kellemes problémája. Nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, remélem, a fiúk is így gondolják és emelt fővel, tisztességesen játsszuk le utolsó mérkőzésünket az NB I/B-ben – fogalmazott a Bozidar Bursac.

Reméljük, ez csak egy átmeneti állapot lesz, és a nyíregyházi csapat minél hamarabb visszajut a másodosztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában