Hübner Nyíregyháza BS

2021.05.05. 09:05

Érdemes lenne már a fővárosban lezárni az elődöntőt

Ha a Cápák nem akarnak tovább fáradni, szerdán nyerniük kell.

MK

Emmanuel Ubillától az első meccsen nyújtott teljesítményéhez hasonlóra lesz szükség

Fotó: Sipeki Péter

Az elődöntő épp olyan nehéz, mint ahogy arra számítani lehetett. A Hübner Nyíregyháza BS a játékosai képességei alapján erősebb, mint a Vasas, a fővárosi együttes legnagyobb fegyvere viszont az, hogy képes nagyon fizikális irányba elvinni a mérkőzéseket. A két csapat harmadik összecsapása után Faragó Péter, a budapesti gárda vezetőedzője nyilatkozatában kiemelte, hogy a nyíregyházi csapat egyre fáradtabb, ezt kihasználva szeretnék elnyújtani az elődöntőt ötmeccsesre.

Sok múlik a játékvezetőkön

A Cápák ezt csak úgy tudják megakadályozni, ha szerdán idegenben nyernek, ezzel lezárják a párviadalt.

– Szerintem ők ugyanolyan módon fognak játszani, mint eddig, és faulthatáron védekeznek – beszélt a következő mérkőzésről Borisz Maljkovics vezetőedző. – Sok függ attól, hogy a játékvezetők hogyan reagálnak erre: engedik a kemény a játékot, vagy kevésbé lesznek toleránsak. Keményen játszik a Vasas, sokszor letámad, de ezt nekünk is bírnunk kell erővel. Támadásban apró dolgokon lehet változtatni, védekezésben pedig nem szabad megállni. Ha nem akarunk ötödik meccset, akkor nagy energiával kell játszanunk.

A harmadik mérkőzésen Szobi Dániel hátsérülés miatt nem lépett pályára, a negyedik negyedben pedig már Bus Iván sem játszott, aki ráesett a csípőjére. Mindkettőjük játékára van esély a szerdán 19 órakor kezdődő budapesti találkozón.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában