Hübner Nyíregyháza BS

2021.05.14. 08:48

Három lépésre a bajnoki cím

A nyíregyháziak felkészülten várják a BKG elleni döntő párharcot.

MK

Tóth Gergelyre vélhetően többen figyelnek majd egyszerre

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

A Hepp-kupához hasonlóan a bajnokságban is az idény két legjobb csapata jutott be a döntőbe. Az alapszakaszgyőztes Hübner Nyíregyháza BS védekezett a legjobban az egész szezonban, míg a második helyen végzett BKG szerezte a legtöbb pontot.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc pénteken kezdődik Nyíregyházán.

Kivenni a kulcsembereket

– A srácok két nap pihenőt kaptak a kemény szériát követően, utána kezdtünk készülni a BKG-ra – válaszolt érdeklődésünkre Borisz Maljkovics, a Cápák vezetőedzője. – Jó csapat, nem véletlenül jutott be a döntőbe. Az elődöntő két idegenbeli meccsén szoros első félidő után kaptak ki azért, mert utána rosszabbul dobtak távolról. Kulcs lesz, hogy minél jobban kivegyük a Nagy testvéreket a játékból. Figyelni kell arra is, hogy a többiek ne szerezzenek sok támadólepattanót, jó kizárásokra lesz szükség. A Hepp-kupa-döntőn végig vezettünk, és három ponttal nyertünk, a két bajnokit is sikerrel vettük, de a másodikon majdnem az egész kezdőötösük hiányzott koronavírus miatt. Maximális koncentrációval kell belemenni a párharcba, nagyon fontos, hogy jól nyissuk a szériát.

– A BKG két-három játékosra épít, ők határozzák meg, milyen képet fest a csapat az adott mérkőzésen – ezeket már Tóth Gergely, a csapat centere mondta. – Gyors játék, betörésből kiosztás és abból hárompontos dobás a legnagyobb fegyverük. Ha ezt kontrolláljuk, akkor nem lehet probléma a döntőben, de ez attól is függ, hogy milyen napja van az ellenfélnek, mert ha a két kicsi elkapja a fonalat, akkor nagyon szoros meccsekre kell készülni. Magasabbak és erősebbek vagyunk, amit szeretnénk rájuk erőltetni és védekezésben kihasználni.

Ingyenes a belépés

Tóth Gergely az elődöntő öt mérkőzésén 21,4 pontot átlagolt. A center a fináléban is nyerőember lehet, rá alighanem külön készülnek Szigetszentmiklóson.

– A BKG magasemberei a Vasaséhoz hasonlóan fizikálisak. Csapdázással készülhetnek rám, de erre is felkészültünk, mert több csapat próbálkozott ezzel a szezonban – tette hozzá a játékos.

A pénteki találkozó 18 órakor kezdődik a Continental Arénában. A belépés ingyenes, de csak azok a felnőttek tekinthetik meg helyszínen a mérkőzést, akiknek van védettségi igazolványa, míg a 18 év alatti személyek felnőtt kísérettel léphetnek a csarnokba.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában