mennyei hajrá

2021.05.05. 09:24

Hosszú hajrá a bajnoki címért

A megyei II. osztály mindhárom csoportjában több csapat is révbe érhet még.

BB

A Nyírerdő csoportban szereplő piros mezes Gergelyiugornya is harcban van a bajnoki címért

Fotó: Bodnárné Varga Éva

A Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság legfontosabb kérdése eldőlt, a Tarpa múlt szombaton a Nagyhalász elleni győzelmével bajnoki címet ünnepelhetett. Egy osztállyal lejjebb azonban még mindhárom csoportban akadnak izgalmak a bajnoki hajrára, bár egyre jobban tisztul a kép, csoportonként három csapat esélyes a bajnoki címre.

Szerdai rangadó

A Pannónia Zrt. csoportban nagy valószínűséggel a Kállósemjén, Kótaj, Spartacus II. különcsatájából fog kikerülni a bajnok. A Kótaj azonban a közelmúltban botlott Kálmánházán, míg a Szpari II. döntetlenre végzett vasárnap a Nagykállóval, így a Volodimir Ovszijenko játékos-edző által trenírozott kállósemjéniek lépéselőnybe kerültek vetélytársaikkal szemben, a szerdai Szpari II. elleni rangadójuk után tovább egyszerűsödhet a képlet.

A legnehezebb sorsolása a Kótajnak van, Seregi Mihály együttese mindkét riválisával megmérkőzik még. A Nyírerdő csoportban a Gergelyiugornya, Vaja, Tiszakanyár trióból kerülhet ki a bajnok, bár még sok van hátra, az addig sereghajtó Nyírmada elleni vereségével a Záhony egyre távolodik az első helytől. A legkedvezőbb pozícióból a Gergelyiugornya vág neki az utolsó mérkőzéseknek, négy, illetve kilenc pont az előnye közvetlen üldözőivel szemben, és már egyikük ellen sem lép pályára, míg a Vaja és a Tiszakanyár május 19-én előbbi otthonában feszül egymásnak, és egy döntetlen esetén az Ugornya lehet a nevető ­harmadik.

Csökkent a Nyírbátor előnye

A Kelet-Magyarország csoportban szintén három alakulat, a Nyírbátor, a Vámoso­roszi és a Csengersima fut versenyt a bajnoki címért. A Nyírbátor magabiztos előnnyel fordult rá a tavaszra, a Csengersima elleni vereségével és a Nyírvasvári elleni döntetlenjével azonban csökkent a különbség üldözőivel szemben, és ráadásul riválisainál egy mérkőzéssel többet is játszott eddig. A Vámosoroszi az utóbbi fordulókban szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat, a Csengersima a Nyírcsaholy elleni veresége ellenére is tartja a lépést. A három rivális még két rangadót játszik egymás ellen, a Vámosoroszi Csengersimán vendégeskedik még, az utolsó fordulóban pedig a Nyírbátort fogadja.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában